REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un caz de violenţă într-o grădiniță din Constanţa, în atenţia Avocatului Poporului

Un caz de violenţă într-o grădiniță din Constanţa, în atenţia Avocatului Poporului

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 396

Situaţia a fost prezentată de cotidianul „Replica”

Situaţia a fost prezentată de cotidianul „Replica”

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul petrecut la grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța, privind presupuse acte de violență exercitate asupra unui copil, cazul fiind prezentat de cotidianul „Replica de Constanța”. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Ziarul Replica din Constanța a publicat, în 12 iunie a.c., articolul intitulat ,,Acuzaţii GRAVE la o grădiniţă din Constanţa: ‘Educatoarea mi-a bătut fetiţa, a tras-o de păr, a scos-o în picioarele goale pe hol!”, în care semnala acuzații grave aduse de mămica unui copil înscris la Grădinița „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța. Femeia susținea că una dintre educatoare i-a agresat fetița, a tras-o de păr, a scos-o pe hol în picioarele goale „spunându-i să dea cu mopul și să spele vasele”. Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care cercetează aspectele sesizate.

La începutul lunii iunie, grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța a ajuns în atenția inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, alături de Grădinița nr. 13 „Norocel” și patiseria Gix, aici fiind depistate o serie de nereguli. Pe lângă produsele preparate la temperaturi nepotrivite, ustensile învechite și mizerie, ceea ce atrag atenția comisarii că au descoperit în patiseria unde erau preparate produse pentru cele două grădinițe, în unitățile de învățământ preșcolar au depistat că meniurile pentru cei mici nu erau conforme cu prevederile legale, că alimentele nu erau depozitate în condiții adecvate, iar pătuțurile și saltele pentru copii nu erau de dimensiunile potrivite. Mai mult, angajații grădinițelor nu ar fi știut să răspundă la o simplă întrebare: „Cât de des sunt spălate lenjeriile?”, răspunsurile alternând între „la săptămână” și „la două săptămâni”.

F.B.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/acuzatii-grave-la-o-gradinita-din-constanta-educatoarea-mi-a-batut-fetita-a-tras-o-de-par-a-scos-o-in-picioarele-goale-pe-hol-358138/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ana, violenta nu este o solutie, cu atat mai mult din partea educatoarelor.
3
0
Ganditi va ca multe cadre didactice nu mai ajung la pensie sau ajung la capatul puterilor cu nervii din cauza unor odrasle prost crescute .Nu vedeti ce se intampla in scoli ,cat dezmat si cata nesimtire generala este ??? Vedeti ce generatii de descentrati ,mergeti in cluburi si vedeti rezultatul educatiuei parintesti .Beti drogati ,comit tot felul de infractiuni ,se bat prin scoli ba se si omoara .Unde vor ajunge ??? ce copii vor educa ???
7
4
Cine e mizeria asta de directoare care permite lucrurile astea ?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920