REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un cercetător israelian susține că noul coronavirus dispare în 70 de zile, indiferent de măsurile luate

Un cercetător israelian susține că noul coronavirus dispare în 70 de zile, indiferent de măsurile luate

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:00 1030

Isaac Ben-Israel

foto: The Times of Israel

Cercetătorul israelian Isaac Ben-Israel susține că a realizat o analiză din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile aplicate și că după 7o de zile dispare.

În întreaga lume sunt dezbateri aprinse cu privire la cea mai bună modalitate de a combate răspândirea coronavirusului, țările adoptând măsuri diferite în lupta împotriva bolii. Însă un profesor din Israel spune că indiferent de eforturi, rezultatul va fi acelaşi: boala se auto-limitează şi în mare parte dispare după 70 de zile, cu sau fără intervenţii, relatează The Telegraph, citat de digi24.ro.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Ben-Israel susţine că închiderea economiilor majore are consecinţe devastatoare, iar câştigurile sunt reduse deoarece, potrivit calculelor sale, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni şi, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat săptămâna trecută.

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, a mai spus acesta.

Teoria lui Ben-Israel nu poate fi, însă, confirmată sau infirmată, deoarece nu există nicio ţară care să nu fi luat niciun fel de măsură pentru a limita răspândirea. Chiar şi Suedia, care a impus cele mai puţine restricţii, continuă să ia implementeze unele măsuri de atenuare a răspândirii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am calculat ca in 77 de zile.
0
1
Pai si de ce n-a disparut inca?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102