REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un cocalar cu BMW, beat şi drogat, l-a omorât pe antrenorul juniorilor din fotbal, Vasile Luban

Un cocalar cu BMW, beat şi drogat, l-a omorât pe antrenorul juniorilor din fotbal, Vasile Luban

Replica API 28 noiembrie 2011 | 00:00 229

A făcut prăpăd în calea lui!

A făcut prăpăd în calea lui!

Un nou accident mortal s-a produs în municipiul Constanţa, provocat de un tânăr teribilist, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi sub influenţa unor droguri de mare risc. Aşa cum era de aşteptat, şoferul se afla la volanul unui BMW, înmatriculat cu numerele CT 88 RRP. Incidentul a avut loc duminică dimineaţa, pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Potrivit datelor furnizate de Serviciul Poliţie Rutieră Constanţa, tânărul de 25 de ani, identificat ca fiind Radu Popescu, circula cu o viteză ameţitoare, după cum susţin unii martori, fapt confirmat de poliţişti: 110 kilometri pe oră.

La un moment dat, din cauza vitezei, şoferul a pierdut controlul volanului şi "a măturat" staţia de autobuz de pe partea dreaptă a sensului în care rula. Tragedia a făcut ca în staţie să se afle un bătrân, Vasile Luban, de 72 de ani, care a murit pe loc, după impact. Teribila veste a căzut ca un trăsnet peste lumea fotbalului constănţean: Vasile Luban a jucat la Farul, dar nu numai, iar până ieri a antrenat juniorii de la mai multe echipe din judeţ.

Ucigaşul a vrut să fugă

Traficul pe strada Mircea cel Bătrân a fost blocat mai bine de o oră. După ce şi-a făcut maşina zob, omorând şi un om totodată, şoferul, care este patronul unei firme de IT, a încercat să fugă cu un taximetru. Nenorocul lui a fost că un jandarm a fugit pe urmele lui şi i-a făcut semn taximetristului să nu plece de pe loc. Astfel s-a reuşit prinderea fugarului. Între timp, la faţa locului au sosit şi poliţiştii de la Rutieră, care l-au testat cu etilotestul, iar rezultatul acestuia a indicat 0,43 ml alcool în aerul expirat. Astfel, fără prea multe discuţii, teribilistul a fost condus la audieri, apoi la Institutul de Medicină Legală Constanţa, după care a fost prezentat procurorilor, fiind acuzat de omor din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor şi fuga de la locul accidentului, deşi el susţine că nu se afla la volan. El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ce spune şeful Poliţiei Rutiere Constanţa

"În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul era şi sub influenţa drogurilor, în sânge avea reacţii pozitive la cocaină şi THC. În urma audierilor a rezultat, fără nici un dubiu, că se face vinovat pentru ucidere din culpă, conducere în stare de ebrietate şi sub influenţa substanţelor stupefiante. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, că un om şi-a pierdut viaţa. Urmează să-l prezentăm la Parchet şi instanţei de judecată, cu propunere de arestare", ne-a declarat comisarul-şef Constantin Danu, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa.

Cum se descoperă drogurile din sânge în rândul şoferilor

Constantin Dancu ne-a făcut şi câteva precizări referitor la modul în care sunt descoperiţi cei care consumă droguri înainte de a se urca la volan, chiar dacă nu sunt sub influenţa băuturilor alcoolice. "Noi avem testere speciale pentru droguri, pe care le folosim numai în anumite situaţii, nu pentru toţi şoferii. Le folosim atunci când avem un suspect cu pupilele dilatate, care nu este coerent în vorbire sau care prezintă alte simptome specifice consumului de droguri. Mai concret, le folosim pentru cei care se comportă ciudat", ne-a mai declarat şeful Poliţiei Rutiere.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218