REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un concert online al grupului BTS, vizionat de numeroşi fani din lumea întreagă

Un concert online al grupului BTS, vizionat de numeroşi fani din lumea întreagă

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 1079

Fanii din lumea întreagă ai grupului BTS s-au reunit în număr mare pe internet sâmbătă pentru a viziona un concert online susţinut de acest grup de K-pop, ţinând în mâini celebrele dispozitive luminoase lansate de formaţia sud-coreeană şi publicând mesaje într-o cameră de chat ce a fost creată special pentru această ocazie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Intitulat "Map of The Soul ON:E", evenimentul virtual a avut loc după ce trupa BTS, formată din şapte cântăreţi, a renunţat la planurile sale iniţiale ce vizau susţinerea unui concert în format fizic în faţa unui număr limitat de spectatori, în conformitate cu măsurile stricte adoptate de guvernul sud-coreean în privinţa distanţării sociale. Grupul BTS îşi anulase deja turneul mondial programat în 2020.

Cel mai recent succes al trupei sud-coreene a fost "Dynamite", primul său single interpretat integral în limba engleză, care a ajuns luna trecută pe primul loc în topul american al single-urilor, Billboard Hot 100.

După debutul său din 2013, grupul BTS a devenit vârful de lance al curentului global K-pop graţie unor melodii antrenante, ritmate şi dansante, dar şi datorită unor versuri accesibile şi unor campanii sociale create pentru a susţine emanciparea tinerilor.

Grupul BTS a stabilit un nou record mondial Guinness la categoria "cel mai mare număr de spectatori care au vizionat un spectacol transmis prin livestream" după ce primul său concert online, organizat în luna iunie, a atras 757.000 de fani din 107 ţări.

Compania care se ocupă de managementul trupei, Bit Hit Entertainment, nu a dezvăluit numărul spectatorilor care au vizionat show-ul de sâmbătă, care a primit însă peste 114 milioane de "cheer clicks" ("clicuri cu ovaţii") în timp real, un tip de emoticon folosit ca un semn apreciativ şi pe care fanii pot să îl activeze de mai multe ori pe durata unui eveniment online.

În timpul concertului, pe un perete din fundal au fost afişate numeroase ecrane de mici dimensiuni ce prezentau mii de fani din lumea întreagă care se conectau online pentru a viziona show-ul, iar mulţi dintre ei ţineau în mâini celebrele dispozitive luminoase lansate pe piaţă de formaţia sud-coreeană. O cameră de chat a fost deschisă special cu această ocazie, pentru ca fanii să poată să publice comentarii în format simultan.

La Seul, un mic grup de fani s-au reunit la sediul unei cafenele administrate de o asociaţie a admiratorilor trupei BTS pentru a viziona împreună acest concert. Ei au purtat măşti sanitare şi au respectat normele de distanţare fizică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218