REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un consilier local PMP ACUZĂ Camera Deputaților că i-a FALSIFICAT SEMNĂTURA!

Un consilier local PMP ACUZĂ Camera Deputaților că i-a FALSIFICAT SEMNĂTURA!

Replica API 25 februarie 2020 | 00:09 725

RĂZBOI JURIDIC!

RĂZBOI JURIDIC!

Consilierul local PMP din Mangalia, Alexandra Elena Silistră, fost consultant în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Robert Turcescu, este în război juridic cu Parlamentul României, după ce i s-a desfăcut contractul de muncă. Secretariatul General al Camerei Deputaţilor spune că desfacerea contractului a fost cu acordul părţilor, după ce Silistră a formulat cerere în acest sens, însă consilierul local a relatat judecătorilor că n-a formulat nici o cerere, semnătura aplicată pe document fiind... falsificată. În cauză, s-a dispus și o expertiză grafoscopică, pentru a se constata dacă semnătura îi aparține sau nu. Silistra l-a chemat la ”bară” și pe Robert Turcescu, urmând ca instanța să ia o decizie în acest sens.

Alexandra Elena Silistră

Alexandra Elena Silistră a încheiat cu Parlamentul României – Cabinetul Deputaților - Cabinet Secretariatul General contractul individual de muncă pe 31 ianuarie 2017, pentru o perioadă determinată, respectiv din data de 1 februarie 2017 şi până la sfârșitul mandatului lui Turcescu. Aceasta a ocupat funcţia de consilier parlamentar. Pe 5 februarie 2018, Secretariatul General a emis ordinul nr.140, potrivit căruia, “la data de 01.02.2018 contractul individual de muncă pe durată determinată al Alexandrei Silistră, consultant în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Robert Turcescu încetează în temeiul art.55 litera b) din Legea nr.53/2003 Codul muncii. Desfacerea contractului a survenit după ce consilierul local PMP din Mangalia ar fi formulat o cerere în acest sens pe 30 ianuarie 2018, însă aceasta a relatat judecătorilor că nu a formulat nicio cerere privind încetarea contractului individual de muncă mai înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat și respectiv nu a semnat și nu a înregistrat ori transmis spre aprobare o astfel de cerere, potrivit Portalului de Jurisprudență Românească. În consecință, față de inexistența unei cereri de încetare a contractului individual de muncă, consilierul consideră că în cauză nu s-a realizat niciodată acordul părților, nefiind îndeplinită condiția prevăzută de art.55 lit.b ) din Codul muncii, aflându-se în fața unei concedieri nelegale. Fapt pentru care a deschis acţiune în instanţă, solicitând solicitând magistraţilor: constatarea nulității ordinului nr.140/05.02.2018 emis de pârât, prin care s-a dispus încetarea contractului individual de muncă pe durată determinată nr.6408/03.01.2017 şi anularea ordinului. De asemenea, solicită obligarea pârâtului la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 01.02.2018 și până la data reintegrării; repunerea reclamantei în situația anterioară emiterii ordinului atacat, prin reintegrarea în funcția deținută anterior, anume aceea de consultant la Biroul parlamentar al deputatului Robert Turcescu, Circumscripția electorală nr.14 Constanţa; dar şi obligarea la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale produse prin concedierea nelegală, prejudiciu produs prin atingerea adusă imaginii și demnității, prin emiterea ordinului în discuție.

I-a fost falsificată semnătura?! Robert Turcescu, chemat la ”bară”

În instanţă, Alexandra Elena Silistră a relatat judecătorilor că nu a formulat cerere pentru desfacerea contractului de muncă, că nu recunoaște semnătura aplicată pe cererea formulată la data de 29 ianuarie, înregistrată la Parlamentul României, Camera Deputaților – Direcția Generală Resurse Umane și Salarizare, contestând, astfel, scrierea și semnătura care-i sunt atribuite denunţând înscrisul ca fals.

În cadrul ședinței de judecată, instanța a procedat la verificarea de scripte, luând specimene de semnătură reclamantei. Totodată apărătorul acesteia a solicitat și încuviințarea efectuării unei expertize grafoscopice pentru a se stabili dacă scrisul și semnătura de pe actul a cărei anulare se solicită aparțin clientei sale, însă solicitarea i-a fost respinsă. În februarie 2019, Tribunalul Constanţa i-a respins cererea, însă consilierul local a formulat recurs, la Curtea de Apel. Instanţa ierarhică a demontat soluţia primei instanţei, sens în care a dispus rejudecarea cauzei. „Admite apelul. Anulează sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Constanţa – Secţia I Civilă. Definitivă”, se arată în minuta pronunţată marţi, 11 iunie, de Curtea de Apel Constanţa. Astfel, dosarul a revenit la Tribunalul Constanța, fiind desemnat judecătorul Adrian Neagu pentru a analiza cererea, însă acesta a formulat cerere de abținere, iar dosarul a fost repartizat altui magistrat. Silistra a solicitat, din nou, expertiza grafoscopice, cerere care i-a fost respinsă. Pe 3 februarie, s-a scurs un nou termen în dosar, însă magistrații apentru 2 martie, în vederea comunicării reclamantei cererea de introducere în cauză a numitului Robert Nicolae Turcescu, dar și ca urmare a aplicării măsurii de protest adoptată prin Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa nr. 2/30.01.2020.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba de unde scoateti maimutele astea panarame? Le gasii greu pe centura,la Costinesti sau tuzla?
0
0
saptamana trecuta am primit propunerea de clasare a unui dosar,propunere facuta pe baza expertizei grafoscopice care spune ca nu e semnatura mea pe un act.audiati in calitate de martori,doi politisti,spun ca au venit la mine acasa si eu insusi am semnat.nu are rost sa fac contestatie ci astept 20 de zile,ca sa ramana definitiv si dupa care depun plangere penala pt art 273 cp.cuvantu tau nu e mai solid ca o expertiza grafologica iar cand expertiza zice ceva iar tu spui altceva,audiat ca martor,tu fiind faptuitor,existand indicii temeinice ca ai savarsit faptele,comiti marturie mincinoasa
6
1
Ce blonda frumoasa
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369