REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un CONSTĂNȚEAN a făcut ACCIDENT la PREDEAL, după ce a DERAPAT! Video

Un CONSTĂNȚEAN a făcut ACCIDENT la PREDEAL, după ce a DERAPAT! Video

Replica API 7 decembrie 2021 | 14:54 2069

Accident rutier în lanț, în Predeal, după ce mai multe mașini au început să patineze şi au intrat una într-alta. Primul autoturism ce a derapat avea numere de Constanța, șoferul oprindu-se într-o autoutilitară parcată. În autoturismul constănțeanului au mai intrat alte două autovehicule cărora le-au venit de hac gheața și zăpada de pe carosabil.

Problema şoselelor necurăţate rămâne una des întâlnită în sezonul rece, iar când şoferii nu îşi echipează la timp maşinile cu anvelope de sezon sau, mai rău, sunt luaţi prin surprindere de zăpadă, până la producerea de astfel de evenimente neplăcute mai este doar un pas… frânarea. Așa s-a întâmplat și în cazul mai multor șoferi ce au fost „surprinși” de zăpada și gheața de pe o stradă din Predeal și au ajuns cu mașinile într-o autoutilitară parcată. Ce să vezi, primul autoturism ce a intrat în autoutilitară a fost chiar un constănțean, iar, mai apoi, alte două s-au „proptit” în aceasta.

Oamenii, disperați fiind, strigau după oamenii legii, dar și: „să se oprească circulația de sus că o iau mașinile la vale!”.

În sezonul rece, pe suprafețe umede, autovehiculele își pot pierde stabilitatea

Pe suprafețele umede, vehiculele își pot pierde stabilitatea din cauza aderenței mai mici a anvelopelor și poate provoca un accident. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. În caz contrar, pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, potrivit legislației în vigoare. ,,Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, introducându-se obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă, care au fost definite la art. 6, punctul 6^1, astfel: ,,anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora”. Conform Directivei menționate, precum şi a Regulamentelor nr. 30 şi nr. 54 CEE-ONU, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S” fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia „all season”, conform Poliției Române.

Amenzi usturătoare pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Poliția Română transmite că amenda pentru fapta menționată mai sus este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 și 2.900 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din ciclul iarna nu-i ca vara.
0
0
saracii care n.au bani de seminte ,nu mai vorbim de anvelope iarna,s.au dus la predeal sa distruga masini.sa veceti rablele de bmw cu tractiune spate cum derapeaza si se uita tractoristii mirati ca masina sta pe loc,numai botul se misca stinga,dreapta,sau hais,cea,ca sa inteleaga si ei!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108