REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un constănţean a sunat la Poliţie şi a anunţat că şi-a OMORÂT copilul!

Un constănţean a sunat la Poliţie şi a anunţat că şi-a OMORÂT copilul!

Replica API 12 octombrie 2015 | 15:05 574

Caz incredibil la Constanţa! Un bărbat a alertat autorităţile, anunţând că şi-a spânzurat copilul, în vârstă de numai 3 ani. Oamenii legii au demarat cercetările, au ajuns la faţa locului, în cartierul social Henri Coandă, însă l-au găsit pe bărbat în stare avansată de ebrietate. În plus, anchetatorii au stabilit că este vorba despre un individ care a mai ajuns în atenţia lor şi în trecut, respectiv Vasile Bereschi, când a ameninţat că se sinucide. Acum a ajuns la Spitalul de Neuropsihiatrie din Palazu Mare, pe când copilul, care fusese dat afară din casă şi dormea la vecini, a ajuns în grija DGASPC. Precizăm că acesta mai are şi o fetiţă în vârstă de 10 ani, care este tot în grija statului.

Vasile Bereschi, în vârstă de 42 de ani, a locuit în Cernavodă o bună perioadă de timp. Om violent şi un împătimit al băuturilor alcoolice, acesta a fost implicat în mai multe scandaluri la domiciliu, soţia sa fiind agresată de mai multe ori. Recent, individul s-a mutat în municipiul Constanţa, în cartierul social Henri, împreună cu cei doi copii ai săi, pe când soţia a ajuns pe străzi, fiind cunoscută ca “om al străzii”. Însă, lucrurile s-au tot degenerat. Cum, în ultima perioadă, Bereschi a absentat nemotivat de la serviciu, acesta s-a gândit să creeze o situaţie tragică. A sunat pe unde a apucat şi a anunţat că şi-a omorât copilul, fiind vorba despre un băieţel în vârstă de 3 ani. Potrivit informaţiilor noastre, apelurile telefonice au fost iniţiate în dimineaţa de luni, 12 octombrie, Bereschi sunând şi la serviciu, dar şi la grădiniţa unde copilul frecventa cursurile. Speriat, directorul unităţii de învăţământ a sunat la Poliţie. Oamenii legii au ajuns imediat la faţa locului, în cartierul social Henri Coandă, şi l-au găsit pe individ în stare avansată de ebrietate. Ulterior a fost găsită şi băieţelul, care se pare că fusese dat afară din casă şi dormea la vecini. A fost luat de către poliţişti şi transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie Palazu Mare, pe când minorul a fost preluat de DGASPC. Menţionăm că Vasile Bereschi a mai ajuns în atenţia oamenilor legii şi în trecut. Numai în anul 2010 a încercat să se omoare de două ori. Prima oară a fost în luna martie, când a sunat la Poliţie şi a spus că-şi va pune capăt zilelor. Pompierii şi oamenii legii au mers la domiciliul său, au spart uşa de la intrare şi l-au găsit pe acesta dormind într-o cameră. Proaspăt trezit din somn, individul a menţionat că era supărat întrucât DGASPC i-a luat fiica. Ulterior, în aprilie 2010, Bereschi s-a urcat pe podul „Sfânta Maria“ din Cernavodă, ameninţând că se aruncă în gol. După ore de negocieri, bărbatul a fost convins să renunţe la gestul extrem, fiind transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie Palazu Mare, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale de specialitate. Totodată, menţionăm că Vasile Bereschi obişnuieşte să comsume băuturi alcoolice, devenind foarte violent. Şi-a agresat de mai multe ori soţia şi fiica, motiv pentru care, în martie 2010, DGASPC a luat copilul, menţionând că nu se află în siguranţă în preajma tatălui.

În luna iunie, fetiţa a sunat la Protecţia Copilului şi a spus că a fost agresată!

Revenind la copiii lui Vasile Bereschi, se pare că acesta obişnuia să-şi agreseze mai mult fata, acum în vârstă de 10 ani. Prima dată a fost luată de către DGASPC în 2010, după care a revenit la domiciliu. În iunie anul curent, copila a sunat la Protecţia Copilului şi a spus că a fost agresată de tată. În urma cercetărilor, reprezentanţii DGASPC au constatat că reclamaţia se confirmă, fetiţa ajungând la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă. “Ne-a spus că tatăl ei îl favorizează pe băiat, pe fratele său, în timp ce ea este agresată. La acel moment, în iunie 2015, am considerat să luăm fetiţa, mizând pe faptul că acesta îşi va schimba comportamentul. Băiatul a rămas în grija lui întrucât nu existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia faţă de el. În plus, este şi angajat cu un salariu stabil. Însă, astăzi (luni, 12 octombrie – n.r.) l-am luat şi pe băiat la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă. Aseară (duminică, 11 octombrie – n.r.) a fost dat afară din casă şi a dormit prin vecini. Am înţeles că tatăl a sunat şi a anunţat că l-a omorât, dar nu era aşa, era sub influenţa băuturilor alcoolice, a absentat şi de la serviciu”, a declarat, pentru “Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367