REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un constănţean a trăit experienţa cutremurului din Mexic pe pielea lui. Mărturie ŞOCANTĂ

Un constănţean a trăit experienţa cutremurului din Mexic pe pielea lui. Mărturie ŞOCANTĂ

Replica API 9 septembrie 2017 | 00:00 402

sursa foto EPA

Un constănțean care lucrează ca navigator s-a aflat în orașul mexican Coatzacoalcos în noaptea în care un cutremur de 8.1 magnitudine pe scara Richter s-a produs. El a povestit în exclusivitate pentru cotidianul „Replica de Constanța” cum s-a văzut experiența unei astfel de mișcări tectonice pe propria piele. Seismul a avut loc la cu zece minute înainte de miezul nopții (joi, ora locală 23:49), mulți oameni fiind surprinși în somn de zguduitura puternică.

Dacă majoritatea oamenilor dormeau la ora producerii cutremurului, navigatorul român se afla într-un bar, relaxându-se, în momentul producerii cutremurului. Declarațiile sale depășesc imaginația oamenilor care nu au trăit pe pielea lor un cutremur de o magnitudine atât de mare, iar imaginile surprinse de acesta și nu numai au șocat o lume întreagă.

„Eram în bar și la un momemtdat se simțea ca o vibrație, ceea ce mi s-a părut normal că era o vibrație asemănătoare cu cea de la navă, dar apoi am realizat că sunt pe uscat și l-am întrebat pe șeful mecanic dacă e cutremur. El a zis da. După câteva momente, DJ -ul a zis ceva în spaniolă și toată lumea a ieșit în stradă. Între timp s-a întețit cutremurul și dacă încercai să mergi înainte, nu puteai, ci mergeai cum voia pământul – stânga-dreapta, înainte-înapoi”, a precizat navigatorul.

Un moment intens a fost când a căzut curentul, iar niște scântei, după cum se poate vedea în filmare, a produs panică. În acel moment, cineva a luat decizia să pună muzică de la mașină pentru a detensiona atmosfera din zonă.

„După câteva alte momente a căzut și curentul și au ieșit scântei din cablurile suspendate pe stâlpuri. După care nu a mai fost foarte intens, dar încă se simțea.Cineva a pus muzică de la mașină și s-a mai schimbat atmosfera,unele dommișoare începuseră să plângă înainte. Ca distrugeri, să zic că am văzut niște crengi de palmieri căzute și într-un loc s-a deaprins asfaltul. Dar clădirile erau intacte”, a spus constănțeanul.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Claudia CORBU

VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un chiflar betiv care l-a trezit cutremurul ca i se varsa paharul
1
0
Eu am pus muzica la masina si sa oprit curentul.apoi au inceput sa se ridice cladirile.cand am oprit muzica de la masina m am pisat pe acest ziar.vax.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614