REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un constănţean, implicat în reţeaua infracţională care „producea” bani la imprimantă

Un constănţean, implicat în reţeaua infracţională care „producea” bani la imprimantă

Replica API 27 noiembrie 2014 | 00:15 101

750 de bancnote contrafăcute, 30 de persoane au fost audiate

750 de bancnote contrafăcute, 30 de persoane au fost audiate

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, 26 noiembrie, în Constanţa, Bucureşti şi Giurgiu, vizată fiind o grupare infracţională, formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Mai exact, banii erau scoşi la imprimantă şi distribuiţi pentru a intra în circuit, o parte ajungând şi la comercianţii de la Dragonul Roşu.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi BCCO Bucureşti şi Constanţa au efectuat în data de 26 noiembrie un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. La Constanţa s-a derulat o singură percheziţie. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare, potrivit procurorilor DIICOT. Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie în pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe. De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează ţigări în Complexul Comercial Dragonul Roşu. Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute. 30 de persoane au fost audiate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218