REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un constănțean își VINDE casa din cauza FRICII vecinilor: M-au ATACAT cu TOPORUL!

Un constănțean își VINDE casa din cauza FRICII vecinilor: M-au ATACAT cu TOPORUL!

Replica API 22 februarie 2020 | 00:00 456

Conflictele între vecini sunt foarte des întâlnite în orice comunitate. Motivele sunt deseori puerile, însă chiar şi atunci pot duce la consecinţe tragice. Este şi cazul unui localnic din Ovidiu, care, pe fondul unui conflict mai vechi, l-a lovit pe vecinul lui cu toporul în cap.

Conform anchetei, între inculpatul Gheorghe Puiu şi vecinul său au existat relaţii bune de vecinătate, ulterior, însă, au început să apară diferite neînțelegeri între inculpat și vecinii săi, iar acestea erau cauzate, în mare parte, de un copac, nuc, ce se află pe linia de hotar dintre cele două proprietăți și ale cărui frunze, atunci când bătea vântul, cădeau în curtea inculpatului. Pentru a se păstra relațiile de bună vecinătate, familia persoanei vătămate a tăiat crengile copacului ce erau orientate spre proprietatea inculpatului, dar nici acest aspect nu l-a mulțumit pe Gheorghe Puiu. Odată cu trecerea anilor, neînțelegerile dintre persoana vătămată și inculpat s-au acutizat, iar inculpatul a trecut la proferarea de ameninţări ce îl vizau pe copilul persoanei vătămate. Totul a culminat cu un scandal iscat din cauza gălăgiei pe care o făcea inculpatul, victima neputându-şi adormi copilul de 3 ani. După un scurt schimb de pumni, inculpatul s-a repezit la victimă și i-a aplicat o lovitură cu toporul în cap, chiar dacă persoana vătămată reușise printr-o manevră de imobilizare să-i pareze lovitura. După primirea loviturii, persoana vătămată a reușit să-l dezarmeze pe inculpat de topor pe care l-a aruncat cât mai departe de acesta. În scurt timp și-au făcut apariția și organele de poliție dar inculpatul a continuat cu proferarea de amenințări la adresa persoanei vătămate și a familiei acesteia, manifestând astfel o vădită nepăsare față de organele de poliție ce se aflau la fața locului. Persoana vătămată mai precizează că, de la acel incident, se află într-o stare de insecuritate permanentă, fiindu-i frică pentru siguranța soției, a fiului său minor, cât și a socrilor săi. Din această cauză, persoana vătămată și-a montat un sistem de supraveghere în curte și a postat un anunț de vânzare a casei. Instanţa l-a condamnat pe inculpat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru infracţiunea de tentativă la omor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Respect domnul comentator
0
0
Deci doi cetateni ai uniunii europene, secolul 21, sunt dispusi sa se bata - chiar sa se omoare reciproc pentru niste frunze. Nici ala nu poate sa le adune, nici asta nu poate sa taie copacul. Oamenii sunt dispusi sa ajunga la puscarie, respictiv sa moara pentru niste frunze care cad toamna. Apai meritam tot ce ni se intampla. Astea sunt problemele reale ale noastre.
4
0
Il vreau eu de vecin pe luptatorul asta!!
5
0
Deci pana la urma tot panaramele astea de jucatori carora li s-au dat o gramada de drepturi si fac legea in Romania dupa cum vrea pwla lor,tot ei au favorizat infractori si in cazul asta.
4
0
daca vreti sa fiti cu adevarat vecini,va rog asculati cantecul...VECINUL BUN...interpretat de MARIAN GANCIU...cred ca niciodata n-o sa va mai certati ...sincer...merita...toate cele bune la..toti...
1
1
Ba nea Stoiane ce articol .De ce nu incerci sa aplici pt new york times? Pt. postul de portar.
1
3
Codurile penale si civile sunt carti de biblioteca pt mare parte din oameni si la baza functioneza legea junglei.Proprietatea si dreptuile iti sunt respectate numai daca vrea vecinul pt ca legea ii si functionarii ii da oricite portitite doreste sa faca orice incalcare si sa nu fie pedepsit.
2
0
POLITIA si-a facut treaba, l-a trimis pe vecinul violent la judecator, iar acesta a HOTARAT. Restul e can-can.
3
1
acestei institutii nemernice numita politie ! toti semianalfabetii, toti zbaugii cu ganduri de razbunare si pusi pe mangle cu interlopii, alde de aia mancati de complexe de inferioritate se fac politisti, mai ales aia de la Rutiera!
5
3
in cazul meu am avut zile multe de spitalizare de la toporul vecinului dar vecinul nu a primit nici macar amenda
3
1
Am primit putin ca toporul era neascutit,nu taia firul de par!
6
1
Foarte urat sa ai parte de asa vecini.
9
0
Adica te pun golani pe fuga si politiei din Romania i se pare ceva normal,asa reiese din rapoartele lor anuale in care spun ca si-au indeplinit juramantul fata de tara pentru care sunt platiti din bani romanilor,respectiv apararea cetatenilor tari si a proprietati de stat si private
15
4
legea si aplicarea ei in Romania: topor in cap egal 3 ani si 4 luni... oare ce ar trebui sa faca romanii, sa le dubleze, tripleze salariile ,sporulrile, pensiile si asa super nesimtite ale angajatilor din justitie sau sa ii alerge putin pe strada cu un topor? ca pentru 3 ani si 4 luni, ar merita sa scapam tara de o sleahta de incomtententi, lacomi, hoti, samd care trateaaza justitia ca pe mosia lor!
24
0
Vino la Cernavoda
12
1
Deci daca ii dai cu toporul in cap cuiva, iei trei ani? Cea mai tare justitie ever!
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614