Un constănțean, proaspăt înscris în USR, vrea să-i ia locul lui Drulă la conducerea partidului
Un constănțean, proaspăt înscris în USR, vrea să-i ia locul lui Drulă la conducerea partidului
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAlegerile locale și europarlamentare s-au încheiat, iar acum partidele politice se pregătesc deja pentru următoarele alegeri care vor avea loc în toamna și iarna acestui an, fiind vorba despre prezidențiale și parlamentare. După rezultatele dezastruoase obținute de către Alianța Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie, Cătălin Drulă, șeful USR, a decis să lase vacant locul din fruntea partidului, iar pe 24-25 iunie vor avea loc alegeri la nivelul USR. Printre cei 10 USR-iști care și-au manifestat intenția de a candida se numără și Vasile Gabriel Filip, din Constanța, în vârstă de 46 de ani. Contactat de către reporterii Replica, Remus Negoi, senator USR, a făcut o scurtă analiză a celor întâmplate în urma alegerilor din 9 iunie, spunând că o va susține pe Elena Lasconi cu toate forțele în drumul spre Cotroceni. Cât despre constănțeanul care se vrea șeful USR, Negoi spune că... „În orice raniță de soldat este un baston de general“.
Rezultatul alegerilor din 9 iunie a zguduit partidul Uniunea Salvați România, motiv pentru care, Cătălin Drulă, liderul partidului, a decis să-și dea demisa din fruntea acestuia. Acum, 10 membrii ai USR candidează pentru funcția de președinte al partidului, printre care și un constănțean, fiind vorba despre Vasile Gabriel Filip: „Este un membru mai nou și a ales să se înscrie, conform statutului, orice membru se poate înscrie. Probabil este și o modalitate de a se face cunoscut, cum este vorba aceea, care se aplică și în USR, «În orice raniță de soldat este un baston de general». S-au făcut înscrierile și în această săptămână vom lua o decizie și va conta și campania pe care o face fiecare. Un lucru foarte clar, se prefigurează faptul că Elena Lasconi vrea să candideze pentru funcția de președinte al României, și o voi susține cu toate forțele. Acum vom vedea ce program va propune fiecare, este foarte important să aibă și timpul necesar pe care să-l aloce funcției acesteia. Eu știu cât de mult timp îți ia să fi președinte de filială județeană, cu atât mai mult să fii președinte național”, a transmis senatorul Remus Negoi.
Negoi: Trebuie să vedem ce am greșit, ce avem de reparat
Legat de înfrângerea suferită pe 9 iunie la nivel local, Remus Negoi a transmis că starea de spirit nu a fost cea mai bună, dar încearcă să-și revină și să pregătească mai bine campania pentru prezidențiale: „Starea de spirit, întotdeauna atunci când pierzi, nu e cea mai bună. După o zi, două, ne-am recules forțele și avem alte bătălii de dat: pentru președinția României, pentru parlamentare. Trebuie să vedem ce am greșit, ce avem de reparat, mergem mai departe pentru că avem o misiune pe care ne-am asumat-o. Încă nu știu, la acest moment nu știu. Până în acest moment mi-am făcut datoria cu vârf și îndesat și stau cu fruntea sus în fața oricui, indiferent că este prieten sau adversar politic, dar mai este până atunci. Obiectivul nostru este să trecem de aceste alegeri interne și cel mai important obiectiv este al campaniei pentru prezidențiale. Obiectivul este intrarea în turul 2.”
Elena Lasconi, Dan Barna, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu
Negoi: Alianța a expirat în momentul în care au trecut alegerile
Legat de următoarele alegeri și despre existența Alianței Dreapta Unită, Negoi a transmis faptul că, în teorie, alianța a expirat pe 10 iunie, însă, legăturile care s-au creat sunt strânse și că toate cele 3 partide ale alianței, USR, PMP și Forța Dreptei, vor încerca să rămână sub aceeași formulă: „Din punct de vedere tehnic, alianța a expirat în momentul în care au trecut alegerile, deci, de pe 10 iunie, alianța aceasta, în mod formal, nu mai există. Doar că s-au creat extrem de multe și bune legături și în mod sigur în viitorul Consiliu Local și Județean vom crea un grup. Că vom mai candida sau nu sub această siglă, noi vom încerca să stăm cât mai legați, mai adunați. Asta am promis alegătorilor când am candidat sub sigla alianței ADU, că facem reformele și lucrurile pe care le-am promis oamenilor. Noi ne concentrăm acum pe alegerile prezidențiale. După aceea vom lua o decizie în legătură cu cine va candida pentru un loc în Parlament dar e foarte devreme să știm acest lucru. În perioada imediat următoare vom decide acest lucru, dar cel mai important este să ne reașezăm, să ne refacem forțele și să atacăm campania pentru prezidențiale.”
Potrivit USR, lista candidaţilor înscrişi pentru șefia USR este:
Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş. De profesie economist, a fost jurnalistă timp de aproape 25 de ani la PRO TV. A fost realeasă în funcţia de primar al municipiului Câmpulung, cu 69,58% din voturi, după ce în 2020 a câştigat primul mandat cu aproape 57% din voturi.
Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti. Vicepreședinte USR și deputat de București la al doilea mandat, este viceliderul grupului parlamentar USR. A fost coordonatorul campaniei USR la alegerile din 9 iunie.
Radu Mihai Hossu - 38 ani, Braşov. Este un activist care s-a remarcat prin susținerea Ucrainei după invazia Rusiei. În septembrie 2023 a fost decorat de Volodimir Zelenski cu Ordinul de merit gradul III. Potrivit Radio Europa Liberă, este fondator al grupului de români care luptă în Ucraina de partea Kievului - Getica. A fost consultant politic pentru USR şi consultant de marketing.
Gabriel - Mugur Dumitrescu - 54 ani, Ploieşti, Prahova. A fost director în cadrul unei platforme de e-commerce, iar în prezent conduce o formă de consultanță, conform unor surse din USR citate de Actualitatea Prahoveană.
Ceilalți candidați au profiluri politice și publice discrete:
Vasile Dinca - 51 ani, Floreşti, Cluj
Luiza Oancea - 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora
Adrian - Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj
Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj
Doru Valentin Ilie - 25 ani, Sector 6
Vasile Gabriel Filip - 46 ani, Constanţa
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News