REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tragedie! Un copil de 11 ani a căzut de pe sala de sport a Şcolii nr.40 din Constanţa!

Tragedie! Un copil de 11 ani a căzut de pe sala de sport a Şcolii nr.40 din Constanţa!

Replica API 19 septembrie 2018 | 15:49 471

Intervenție contracronometru în municipiul Constanța, marți, 18 septembrie! Un copil a căzut de la etajul 2 al Școlii nr. 40, din zona CET. Ajunşi la faţa loclului, medicii din cadrul SAJ au constatat că băiatul în vârstă de 11 ani era dezorientat temporo-spaţial, prezenta traumatism cranio-facial închis, contuzie toraco-abdominală şi de șold stâng și fractură închisă de antebrat stâng. A fost stabilizat la faţa locului de către medici și ulterior a fost transportatde urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Constanţa.

Potrivit oamenilor legii, se pare că acesta s-ar fi urcat pe gratiile exteriorului clădirii de sport, iar la coborâre a alunecat și a căzut. Copilul este elev al Școlii nr.40, însă nu se afla în timpul orelor de curs atunci când s-a petrecut tragedia.

"Școala Gimnazială nr. 40 ,,Aurel Vlaicu” Constanța aduce la cunoștință evenimentul petrecut astăzi (n.r. 18 septembrie 2018) în incinta școlii. Elevul F. D. de la clasa a IV-a a terminat orele de curs la 11.50 și a plecat din școală. La ora 12.55 a fost văzut pe gratiile exterioare ale școlii, de unde s-a dezechilibrat și a căzut. A fost chemată de urgență ambulanța și SMURD. În același timp doamna asistentă a școlii a acordat primul ajutor. Până la sosirea ambulanței elevul a fost conștient și cooperant.", au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

777 de elevi, un singur paznic!

“Elevul a terminat orele de curs la 11.50. Clasa a fost condusă de doamna învăţătoare conform regulamentului şcolii, până la ieşirea din şcoală. Probabil el a plecat la şcoală. Nu ştim în ce condiţii şi cum a revenit pentru că ulterior a fost văzut de părinţii care se aflau în parcul din spatele şcolii pe vestiarele şcolii de sport. De ce a ajuns acolo, ce a vrut să facă, nu înţelegem. A încercat să coboare ţinându-se de gratiile exterioare ale şcolii. Şcoala este prevăzută cu gratii la geamuri atât la faţadă cât şi în interiorul şcolii. Probabil că nu s-a ţinut foarte bine de gratii şi a căzut. Acesta a fost văzut de câţiva dintre elevii şcolii atunci când a căzut”, a declarat directoarea Şcolii nr. 40 din Constanţa.

Un singur paznic la 777 de elevi are Şcoala nr. 40 din municipiul Constanţa. Potrivit directoarei paznicul este plătit de către Asociaţia Părinţilor. Din nefericire, situaţia aceasta o regăsim la mai multe şcoli din municipiul Constanţa. Elevii necesită o atenţie sporită pe raza unităţilor de învătământ. Din nefericire, aceste situaţii nu pot fi ţinute sub control aşa cum ar fi fost normal să se întâmple.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt la scoala 40 constanta am fost de fata cand a cazut sa urcat sa ia niste mingi si in plus directorea este profa mea de istorie
0
0
ce legatura are directoarea cu un copil needucat care s a urcat pe gratii la etajul 1 din teribilism? si asa fara sa ne semnam gen fara nume suntem formatori de opinii da semneaza da te n sloboz de codos
17
2
Directoarea de la Sc.40 ia bani pt a trece copiii corijentele si cei care raman repetenti la fel !!! Hellooo despre ce vorbim ??? Ce sa spuna reporterilor,poate daca ii dadeau niste bani le comunica ceva despre ceea ce sa intamplat !!!
6
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614