REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un copil de clasa I, violat de un coleg mai mare, în WC-ul şcolii din Rasova

Un copil de clasa I, violat de un coleg mai mare, în WC-ul şcolii din Rasova

Replica API 20 aprilie 2013 | 00:00 200

De neimaginat:

De neimaginat:

Situaţie incredibilă în localitatea constănţeană Rasova! După ce mai multe evenimente au făcut vâlvă în ţară, în care erau implicaţi elevi ce făceau sex în toaletele unităţilor de învăţământ, iată că nenorocirea a lovit şi la Constanţa. Numai că de data aceasta situaţia este şi mai gravă, dat fiind faptul că un elev al clasei ar fi fost forţat să întreţină relaţii sexuale, de către un elev mai mare, eveniment petrecut în baia unităţii şcolare. Incredibilul eveniment s-a produs luni,15 aprilie a.c., la şcoala din Raşova, atunci când un elev de clasa a VII-a a violat un copil de clasa I.

Părinţii din localitate sunt în stare de şoc, nu le vine să creadă şi au aşteptat să se ia măsuri, însă nici până acum nimeni nu a vorbit cu ei, să le explice ce s-a întâmplat. Părinţii acuză că Inspectoratul Şcolar nu s-ar fi implicat, dar în sat toată lumea vorbeşte despre acest subiect. Mama copilului de clasa I a mers a doua zi, marţi, la medicul legist, după ce a făcut plângere la poliţie. Violul s-a petrecut în pauza dintre orele 11.00 şi 12.00, pe fondul unui conflict între cei doi minori. "Noi ca părinţi aşteptăm, nu ştim ce măsură s-a luat cu acel copil, nu ne spune nimeni nimic. În sat toată lumea vorbeşte, femeia de serviciu ştie cel mai bine, pentru că ea a ajutat şi la reconstituire luni seara. Violul a avut loc la baie. Ce s-a întâmplat între ei nu ştiu, se spune că s-ar fi înjurat, cel de clasa I l-ar fi înjurat pe cel de clasa a VII-a şi acesta i-a dat o palmă la ureche. În pauza de la 11 la 12, l-a prins la WC şi i-a făcut felul", a declarat, pentru "Replica", un părinte ce are copilul la şcoala din Rasova. Cazul a ajuns deja în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. "Ancheta este în desfăşurare, cazul ajungând în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, se aşteaptă şi rezultatele medicului legist", a spus Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa. Însă, se pare că minorii sunt cunoscuţi în localitate ca provenind din familii dezorganizate. Presupusul violator, elev în clasa a VII-a, se află în grija bunicilor, fiind abandonat de părinţi, pe când cel de clasa I este cunoscut ca neastâmpărat. "Copiii sunt cunoscuţi ca fiind cu probleme, neastâmpăraţi, care umblau mult de capul lor. Aşteptăm şi rezultatul de la medicina legală", a sps primarul din Rasova, Mihalache Neamţu. Momentan, elevul de clasa a VII a s-a ales cu nota scăzută la purtare. Pe de altă parte, anumite surse susţin că raportul de la Medicina Legală este gata şi că acesta ar confirma violul. Poliţiştii constănţeni nu au dorit să comenteze cazul, susţinând că este vorba despre o "anchetă în derulare".

Sorin HULUBEI , Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102