REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un copil răpit a fost găsit după 40 de zile, în urma unei operațiuni secrete

Un copil răpit a fost găsit după 40 de zile, în urma unei operațiuni secrete

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 1565

Un copil de 13 ani din Genk, Belgia, a fost eliberat în noaptea de duminică spre luni după 42 de zile de când fusese răpit. Banda implicată în răpire voia o răscumpărare de 5 milioane de euro. Poliția a reținut șapte suspecți.

Foto: Guliver/GettyImages

Băiatul este fiul unei familii de turci, cunoscută pentru implicarea în traficul cu droguri, de aceea prima ipoteză luată în calcul de polițiști a fost aceea a unei reglări de conturi între traficanți. Totuși, se pare că motivația răpitorilor ar fi fost banii. De altfel, sunt informații - neconfirmate de autorități - că de fapt ar fi fost plătită o răscumpărare pentru ca băiatul să fie eliberat.

Adolescentul a fost răpit în noaptea de 20 spre 21 aprilie de un grup de bărbați mascați și înarmați, care s-au folosit de o mașină furată. Băiatul se afla acasă, la domiciliu, mai ales că erau în vigoare restricțiile de circulație din cauza pandemiei.

Au urmat săptămâni de negocieri între cei care l-au răpit și familia lui, timp în care au fost trimise de două ori dovezi că băiatul trăiește.

Totul s-a terminat în noaptea de duminică spre luni. Tânărul a fost eliberat la puțin timp după miezul nopții, în apropierea domiciliului, și a venit pe jos acasă. Adolescentul este teafăr și pare să fi suportat bine această perioadă și din punct de vedere psihologic.

Poliția belgiană a făcut 12 percheziții în cursul nopții, în mai multe localități, între care Anvers. Cei șapte suspecți reținuți vor fi audiați de un judecător de instrucție.

Ancheta, care a mobilizat mijloace impresionante și care a avut sprijinul unor servicii din străinătate, s-a desfășurat cu mare precauție, pentru a nu pune în pericol viața băiatului. Inclusiv presa a fost rugată să nu publice nimic până la încheierea cazului, scrie 7sur7.be, citat de digi24.ro.

Familia e nemulțumită: justiția le-a dat idei răpitorilor, când a spus că am fi milionari

Familia băiatului este însă departe de a le fi recunoscătoare autorităților că acesta este în viață. Familia are doi membri: unchiul și tatăl victimei, ambii condamnați în 2019 pentru trafic cu cocaină. În timpul procesului, s-a spus că ar fi fost vorba despre o afacere de 8 milioane de euro. Presa a scris atunci că familia s-ar fi îmbogățit din activitățile criminale pe care le desfășura, având mașini de lux cu ascunzători pentru cocaină.

Familia spune însă că nu a dus niciodată o viață de lux, iar sumele mari care s-au vehiculat în timpul procesului nu s-au bazat decât pe spusele unora dintre cei implicați în dosar.

„Fiindcă justiția a divulgat presei aceste pretinse sume de 8 milioane de euro, clienții mei au acum o imagine care nu corespunde realității, iar mediile criminale au reținut informația, cu toate consecințele pe care le avem azi”, a spus avocatul familiei.

El susține că tatăl și unchiul băiatului nu sunt deloc persoane violente și că le va lua mult timp să-și revină. În plus, cei doi vor să recurgă acum la CEDO pentru a le face dreptate, după ce au primit condamnări cu 15 ani închisoare în dosarul pentru trafic cu cocaină.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Traficanti de droguri. Saracul copil in ce familie s-a nascut.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369