REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un CRIMINAL condamnat pe VIAȚĂ VREA REVIZUIREA SENTINȚEI

Un CRIMINAL condamnat pe VIAȚĂ VREA REVIZUIREA SENTINȚEI

Replica API 27 septembrie 2021 | 00:13 3457

O crimă oribilă îngrozea opinia publică acum câțiva ani. Răzvan Sava, Cătălin Serghei și Iulian Marian Babă au omorât un bărbat în bătaie, lovindu-l ore în șir cu o bară, după care l-au băgat în casă și l-au tranșat cu un cuțit. Bucățile au fost depozitate în saci și transportate cu un taximetru pe câmp. Prin sentința Tribunalului din Constanța, din 18 februarie 2019, Răzvan Sava și Cătălin Serghei au fost condamnați la câte 20 de ani de închisoare în timp ce Iulian Marian Babă a primit șase ani de închisoare, însă în urma apelului din 31 octombrie 2019, Răzvan Sava și Cătălin Serghei au primit închisoare pe viață, iar Iulian Marian Babă, 12 ani de închisoare. Răzvan Sava a solicitat revizuirea acestei sentințe, spunând că nu este autorul faptei de omor pentru care a fost condamnat.

foto cu rol ilustrativ, pressalert.ro

Cum s-a petrecut crima

Totul a plecat de la faptul că victima fusese tâlhărită în trecut, apărând ca parte vătămată în dosare, iar tâlharul era prieten cu criminalii din cazul de față. Astfel, într-o seară, victima a consumat băuturi alcoolice într-un bar din Tulcea cu mai multe persoane, după care a mers cu Marian Iulian Babă, Răzvan Sava și Cătălin Serghei la domiciliul lui Răzvan, acolo unde au consumat spirt. La scurt timp după ce au ajuns la locuința inculpatului Răzvan Sava, inculpatul Cătălin Serghei a început să-i reproșeze lui Adiță că este „prăduitor" la poliție, respectiv că, din cauza declarației sale, C.D.P. a fost condamnat la închisoare, astfel că, pe fondul acestor reproșuri, Răzvan a scos de lângă pat o țeava metalică, pe care a luat-o Cătălin și a început să-i aplice victimei multiple lovituri cu intensitate mare peste încheieturile mâinilor și picioarelor.

Au tranșat cadavrul și l-au transportat pe câmp

În timp ce victima se afla căzută pe pardoseala de pământ a încăperii, gemând de durere, din cauza loviturilor, Răzvan și Cătălin au luat pe rând țeava metalică și, timp de 2 - 3 ore, l-au bătut cu schimbul, încontinuu, ceea ce a determinat ca în încăpere să se găsească foarte mult sânge, astfel că, pentru a nu-i suprima imediat viața, cei doi au evitat să lovească victima în zona capului. După ce victima a decedat, în cursul dimineții, Cătălin s-a întors aducând cu el un cuțit sau două și a tranșat cadavrul în cadă, punând împreună cu Răzvan bucățile în doi saci de nailon și cei doi inculpați au introdus bucățile "de cadavru” în doi saci de nailon, după care au curățat urmele din baie și din locuință. Apoi, au transportat cadavrul, cu ajutorul unui taxi, pe câmp.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul a săvârșit infracțiunea de omor cu intenție directă, iar nu cu intenție indirectă. Din această perspectivă, se evidențiează că prevăzând moartea victimei ca rezultat al acțiunilor exercitate, acesta a urmărit producerea acestui rezultat. Sunt relevante sub acest aspect împrejurările în care fapta a fost comisă, natura instrumentului folosit, numărul și intensitatea loviturilor, regiunea corpului spre care au fost îndreptate, urmările produse, atitudinea inculpaților după săvârșirea faptei. Magistrații din cadrul Tribunalul Constanța au decis respingerea cererii de revizuire a sentinței penale privindu-l pe Răzvan Sava, ca inadmisibilă. Sentința a fost comunicată pe 22 septembrie 2021 și nu este definitivă.

Citește și DOSAR ŞOCANT: BĂRBAT OMORÂT şi TRANŞAT în CADĂ, apoi transportat în saci, cu un TAXI!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da trebuia sa ii dea pe viata,dar munca silnica pe viata pentru ca altfel dupa ce a ucis mai mananca si o graza de bani de la bugetul de stat.
6
1
Cam blinde sentintele. Trebuia sa li se dea pe viata.
12
1
Doar cel cu coasa ai reabiliteaza!
10
0
il bati pe un om 2-3 ore pana il omori si tot tu esti nedreptatit?!?!?! pe bune?! daca eram judecator ii mai dadeam o condamnare numai pentru tupeu!
20
0
sa putreziti in puscarie
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614