REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un cunoscut club din Mamaia, AMENDAT cu 50.000 lei! VIDEO

Un cunoscut club din Mamaia, AMENDAT cu 50.000 lei! VIDEO

Replica API 6 mai 2019 | 00:06 840

Reprezentanții din cadrul ISU Dobrogea au prezentat activitatea pompierilor in minivacanța de Paște și 1 Mai. Aici a fost inclusă și acțiunea de control a cluburilor din Mamaia, dar și a localurilor din Vama Veche. În Mamaia au fost verificate cinci, dintre care trei s-au ales cu sancțiuni. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 50.000 de lei și a fost dată, potrivit informațiilor noastre, clubului Ego, care funcționează de doi ani fără autorizație de securitate la incendiu.

În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, în perioada 26 aprilie – 1 mai 2019, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, condusă de Mihai Georgescu, a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la lăcașuri de cult, amenajări temporare pentru spectacole, cluburi, obiective de cazare şi alimentaţie publică cu afluenţă de persoane. Astfel, s-au executat controale la 41 instituții și operatori economici, unde au fost constatate 154 deficiențe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale (136 avertismente şi 18 amenzi), în cuantum de 121.500 lei, cea mai mare amendă aplicată fiind de 50.000 lei. În Mamaia au fost controlate 5 cluburi, fiind vorba despre, potrivit informațiilor noastre, Ego, Nuba, Fratelli, Loft, Princess, iar amenda cea mai mare (de 50.000 lei) ar fi fost încasată de Ego.

”Activitățile de control s-au desfășurat în data de 30.04, pe timp de zi, cât și în data de 1mai, inclusiv pe perioada de noapte, în Mamaia Nord. Pe timpul acestora au fost identificate 3 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Amenda de 50.000 de lei a fost aplicată unui club, fiind deja la o abatere în repetare, funcționând de 2 ani de zile fără autorizație de securitate la incendiu. Celelalte două ori au avut remodelări ale spațiilor, ori obținute avizele de securitate la incendiu în faza proiect. Fiind la prima abatere, cuantumul amenzilor a fost mai mic. Adică între 5001 lei – 10.000 lei, urmând că dacă nu se conformează pentru viitor, pentru cea de-a doua abatere, cuantumul să fie între 20.000 și 50.000 de lei”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Georgescu, șeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Potrivit informațiilor noastre, în Mamaia Nord funcționează 5 cluburi, dintre care 2 în regim deschis, trei în regim închis, și ar mai exista unul, dar nu și-a început activitatea, pentru că este în remodelare din punct de vedere arhitectural. Revenind la Ego, chiar dacă funcționează de doi ani de zile fără acel aviz, se pare că legislația nu-i interzice să funcționeze în situația dată. Operatorul economic a procedat la intrarea în legalitate, dar procedeul nu a fost finalizat (montarea instalațiilor aferente etc).

”Lipsa de autorizație nu atrage și interdicția de a funcționa. Este un risc pe care și-l asumă fiecare operator economic în momentul în care decide să pună în exploatare un obiectiv, indiferent de natura lui, fără autorizație de securitate la incendiu”, a mai spus Georgescu.

Așa cum este specificat și mai sus, deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu. Principalele nereguli au constat în: nesolicitarea şi obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă. De asemenea, s-au desfăşurat activități și acțiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor. cluburile frecventate de turiști, care sunt, potrivit informațiilor noastre,. Au fost depistate trei nereguli, între care și lipsa autorizației la incendiu. Cea mai mare amendă a fost de 50.000 lei, care a fost aplicată, conform unor informații, reprezentanților clubului Ego.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
50.000 sunt bani de buzunar pentru un astfel de focar de sifilis. Ii scot in primele 2 ore dupa ce au deschis usile
1
0
Ce amenddddaaaa !
0
0
Adica o litra de sampanie.....
1
0
Jumatate de sampanie este 50000 lei. O amenda ca o bataie de joc. Trebuiau inchisi in secunda doi.
1
0
Makidonii e corecti, vedeti cazul Teia Enache de la Antifrauda! Din ce si-a facut building de apart in Mamaia Nord? Din branza vanduta la negru? Putin probabil !
3
1
O alta cloaca de machedoni imputiti, care fac ce stie mai bine subspecia din care provin, sa fenteze legea.
4
2
Ce le poti cere?
3
2
intrebare.de ce nu ii inchideti pana intra in legalitate ?
11
0
Cand o sa vedeti banii puteti spune ca i-ati amendat . Traim in Romania !
9
0
Dar nu ati vazut si ca se fumeaza in acest club Ego? Sunt si scrumiere pe masa!
7
1
Ce salariu au saraci aia care lasa 50.000 de lei la o masa,pai nici Horia Constantinescu care nu e oricine in Constanta nu castiga atat dupa o luna de munca.
12
1
Consumatia de la o masa de saraci pe o zi! oricum merg 70% la negru. Vai ce o sa mai sufere machedonii de la ego
22
1
spoiala,frectii la picioru de lemn a lui pri....!!!!!
10
0
tineretea si frumusetea sunt trecatoare
7
0
Atat e o sticla de sampanie. I-ati facut praf!!!!
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367