REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un cunoscut politician constănţean a rămas fără telefon mobil şi acte, chiar la cimitir

Un cunoscut politician constănţean a rămas fără telefon mobil şi acte, chiar la cimitir

Replica API 30 aprilie 2014 | 00:00 266

Situaţie similară cu păţania lui Palaz

Situaţie similară cu păţania lui Palaz

Metoda de furt din autoturisme prin bruiaj continuă la Constanţa. După ce preşedintele PMP, Claudiu Iorga Palaz, a fost victima unei asemenea hoţii, iată că în prima zi de Paşte a venit rândul unui alt cunoscut politician de la malul mării. Acesta se afla la cimitir, când hoţii i-au furat telefonul mobil, dar şi actele. Nu a depus încă plângere la Poliţie.

Un cunoscut politician constănţean, care a vrut să-şi păstreze anonimatul, a avut parte de o întâmplare nefericită chiar în prima zi de Paşte. Acesta a mers la cimitir, lăsându-şi autoturismul parcat pe strada Theodor Burada, iar când s-a întors a avut parte de o surpriză de proporţii: din portbagaj i-a dispărut o servietă cu acte, iar din interiorul autoturismului i-a dispărut telefonul mobil. Sistemul prin care hoţii au "operat" este acelaşi ce i-a fost aplicat şi autovehiculului lui Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa, şi anume folosindu-se de telecomanda de bruiaj. "Maşina nu avea semne că ar fi fost forţată, motiv pentru care cred că s-a acţionat prin metoda cu telecomanda de bruiaj", a spus politicianul. Reamintim că, în luna august 2013, printr-o astfel de situaţie a trecut şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Claudiu Iorga Palaz, el rămânând fără telefoanele mobile şi fără portofel. Acesta a declarat, pentru "Replica", faptul că a parcat autoturismul pe o stradă din municipiul Constanţa şi l-a părăsit doar pentru câteva minute, pentru a-şi lua copiii, iar la întoarcere a avut parte de acelaşi scenariu: telefoanele şi portofelul dispăruseră ca prin minune. Cum nu s-au găsit urme că portierele ar fi fost forţate, concluzia a fost că hoţii au acţionat în baza telecomenzii de bruiaj. Totodată, un caz similar a fost înregistrat şi în luna aprilie anul trecut, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii A. Taner, de 22 de ani, din Dobromir şi S. Levent, de 31 de ani, din Constanţa, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului A.Taner că, împreună cu inculpatul S. Levent, care asigura zona pentru a nu fi surprinşi, în ziua de 05.04.2013, în jurul orelor 17.00, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, o telecomandă de bruiaj al sistemului de închidere al autoturismului, a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada Ştefan Mihăileanu, aparţinând părţii vătămate S.M., un laptop marca e-machine, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.200 lei. Conform oamenilor legii, telecomanda de bruiaj ar fi una construită artizanal şi folosită în timp ce proprietarul execută manera de închidere a autoturismului. În realitate, dispozitivul de bruiaj blochează orice acţiune, portierele rămânând neasigurate. Prin urmare, sfatul este: verificaţi portierele, chiar dacă aţi folosit telecomanda şi sunteţi convinşi că aţi încuiat!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367