REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un depozit de lemne de pe Baba Novac, reclamat că fură cu tonele la cântar

Un depozit de lemne de pe Baba Novac, reclamat că fură cu tonele la cântar

Replica API 15 septembrie 2012 | 00:00 538

Inspectorii OPC au demarat controale

Inspectorii OPC au demarat controale

A sosit anotimpul prosper pentru vânzătorii de lemne, care şi-au scos "strategiile" de la naftalină, în ideea de a avea un profit cât mai mare, pe seama clienţilor înşelaţi, desigur. Desprinse din acest context sunt câteva plângeri ajunse pe masa inspectorilor OPC, potrivit cărora, un depozit de lemne de pe strada Baba Novac are darul de a înşela zdravăm la cântar. Un păţit relatează faptul că a fost fraierit chiar cu câteva tone.

Cum sezonul estival a apus, constănţenii au început să se pregătească deja pentru iarnă. Referindu-ne strict pe partea cu încălzirea locuinţelor, cei ce locuiesc la casă au intrat în febra achiziţionării lemnelor. Nici comercianţii nu se lasă mai prejos, din nefericire, unii dintre ei caută să se îmbogăţească rapid, trişând clienţii. Ca atare, la nici două săptămâni de la sosirea toamnei, plângerile au început să sosească la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Constanţa. Conform şefului OPC, Dionisie Culeţu, oamenii sesizează că sunt înşelaţi temeinic la cântar. "Am primit mai multe plângeri de la clienţii nemulţumiţi, care spun că sunt înşelaţi la cântar. Omul se duce să cumpere o anumită cantitate de lemne, iar când ajunge acasă şi verifică, sesizează că a fost înşelat", a declarat, pentru "Replica", Dionisie Culeţu. În plus, dacă unii clienţi au aşa-zisul noroc de a fi păgubiţi doar cu o cantitate mică, se pare că un bărbat a fost înşelat chiar cu câteva tone. Potrivit plângerii depuse la OPC, constănţeanul reclama faptul că a cumpărat o cantitate de 5 tone de lemne, iar când a verificat, a avut stupoarea să constate că erau doar 2 tone. Însă, cazul de faţă nu este unul singular, alte două plângeri ajungând în atenţia inspectorilor. Mai mult decât atât, vânzătorii de lemne sunt reclamaţi şi pentru faptul că sunt destul de agresivi din punct de vedere verbal. "Pe lângă faptul că sunt înşelaţi la cântar, consumatorii mai precizează că sunt trataţi urât. Preţurile nu sunt afişate, comercianţii refuză să cântărească marfa în faţa clientului, dar au fost şi cazuri când au dat clienţii pe uşă afară", a mai spus Dionisie Culeţu. În cazul de faţă, constănţenii au reclamat un depozit de lemne de pe strada Baba Novac, care, potrivit, acestora, se ocupă de astfel de "mânării", de ani buni. Mai mult decât atât, comercianţii se anunţă între ei, în ideea de a întocmi o listă neagră a cumpărătorilor - "problemă". Prin urmare, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au demarat un şir de controale, născându-se, astfel, o nouă tematică. În perioada următoare toate depozitele de lemne vor fi luate la puricat, atât din municipiu cât şi din judeţ. De menţionat este faptul că şi alte controale sunt pe rol, unul dintre acestea făcând parte din "operaţiunea murătura", în colimator fiind luate pieţele, hypermarketurile cât şi depozitele, în vederea controlului efectuat asupra legumelor dar şi a produselor folosite pentru conservarea acestora. Ca şi ultim aspect, începând cu data de 15 septembrie, Comandamentul Litoral 2012 îşi va trage obloanele, cele trei locaţi ale OPC-ului, de pe litoral, fiind închise, până în vara lui 2013.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218