REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un deținut a EVADAT, în Constanța. A fost prins la scurt timp

Un deținut a EVADAT, în Constanța. A fost prins la scurt timp

Replica API 12 decembrie 2019 | 10:01 1041

Polițiștii constănțeni au fost în alertă alertă după ce un deținut a evadat! Miercuri, 11 decembrie, în jurul orei 12.00, deţinutul Vulpe Dumitru Daniel, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (336 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe raza localității Constanța.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, alarmarea personalului, precum și trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii. S-au constituit filtre în tot orașul pentru depistarea evadatului.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu geacă neagră, pantaloni gri.

De ce a ajuns după gratii!

Potrivit rechizitoriului, deținutul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care. La momentul prelevării mostrelor biologice, avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut că la data de 13.08.2016, în jurul orelor 16,45, lucrătorii din cadrul poliției, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au fost sesizați prin intermediul serviciului de dispecerat că pe DN 2A din orașul Ovidiu, în zona Geamiei, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale iar prin procesul-verbal de constatare întocmit, aceștia au constatat că autoturismul care provocase tamponarea fusese condus de inculpat. Deși inculpatul emana halenă alcoolică a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică, rezultă că deținutul a avut o alcoolemie peste limita legală și anume de 1,70 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată la orele 18,30 și de 1,50 g/l alcool pur în sânge la a doua probă recoltată la orele 19,30.

De precizat faptul că acesta se afla sub supravegherea unei pedepse de 2 ani de închisoare pentru tâlhărie și furt. Motiv pentru care magistrații au contopit pedepsele.

UPDATE: Deținutul a fost prins la scurt timp de către angajații penitenciarului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mwistilor veniti in Harsova si tixiti Puscaria cu tigani Vine PULITIA LOTIERA si nu gaseste pe MIMERICA TIGAN
0
0
sunt acasa ma joc cs
5
0
LA FAGABOU ACASA II IMPODOBESTE BRADUL CU FUEGO
2
0
La 25 de ani sa ai o condamnare pentru talharie ,furt,alcool la volan,conducere fara permis si o evadare este ceva maret.Esti bun baiatule.Bingoo...! Suntem cu ochii pe tine.Ai sanse sa ajungi mare sef la PSD.Felicitari !
7
0
Prison Break Sezonul 6 din decembrie pe micile ecrane !
11
0
Daca nu a vatamat pe nimeni,e exagerata sentinta.Dar,traim in Romania.
11
9
daca asta cu gura mare si urechi mici lipite cu scoci a luat 4 ani jumate oare mario jegulescu cat o sa ia?
18
3
Eu am facut o fapta din asta si am scapat basma curata dar trebuie bani la judecator. Cand esti soarece nu ai ce face trebuie sa respecti legea. Cateodata am cosmar ca as putea deveni un simplu muritor pulemeg din asta si adio femei adio distractie dar din fericire ma trezesc langa pitzi a mea cu 35 de ani mai tanara
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218