REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un DEȚINUT a încercat să îi scoată OCHII cu FURCULIȚA unui GARDIAN

Un DEȚINUT a încercat să îi scoată OCHII cu FURCULIȚA unui GARDIAN

Replica API 3 august 2021 | 21:31 3004

Alexandru Varga a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Acesta este acuzat că a ameninţat verbal şi a încercat să îi scoată ochii cu o furculiţă unui supraveghetor din cauză că nu a fost scos la cumpărături. Fapta s-a întâmplat în timp ce Alexandru Varga era încarcerat în Penitenciarul Tulcea. Condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Tulcea, inculpatul a făcut apel, Curtea de Apel Constanţa desfiinţând sentinţa iniţială şi trimiţând cauza primei instanţe spre rejudecare.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit declaraţiilor victimei, în timp ce se afla în timpul serviciului, a auzit bătăi în uşa celulei în care se afla şi Alexandru Varga, acesta fiind nemulţumit de faptul că nu era scos la cumpărături. În momentul în care a încercat să îi explice că magazinul penitenciarului era închis, deținutul s-a îndreptat către masa din cameră de unde a luat în mână o furculiță, cu care s-a apropiat de gratiile camerei și cu o mișcare energica a trecut brațul în care avea furculița prin gratiile camerei, cu direcția spre fața persoanei vătămate. În acel moment, agentul a făcut un pas în spate evitând lovitura, timp în care deținutul i-a adresat acestuia amenințări cu faptul că în zilele următoare o sa-i scoată ochii.

Curtea de Apel a admis acţiunea inculpatului

Curtea de Apel Constanţa a constatat că există neconcordanțe între considerentele hotărârii apelate și dispozitivul acesteia, pe de o parte, și între infracțiunea dedusă judecății și cea pentru care s-a dispus condamnarea, pe de altă parte. Astfel, deşi inculpatul a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de ultraj în varianta alternativă a exercitării de loviri sau alte violențe față de polițistul de penitenciare, cu toate că încadrarea trebuia să fie cu totul alta. În consecință, Curtea de Apel a considerat că prima instanță nu a soluționat acțiunea penală având ca obiect tragerea inculpatului la răspundere pentru comiterea infracțiunii de ultraj în varianta alternativă (amenințarea), astfel că a admis apelul, și a desființat sentința apelată în totalitate și a trimis cauza pentru rejudecare la prima instanță în vederea soluționării acuzației penale formulate în cauză. Sentința a fost comunicată

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu stiu daca penitenciarele noastre au asa ceva, dar detinutul trebuie pus intr-un izolator: o celula cat se poate de mica, fara lumina, obligat sa faca liniste si fara sa iasa sub nici o forma.
2
0
Glont in cap si nu mai ameninta si nici nu mai ultragiaza pe nimeni!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614