REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, implicat într-un accident de muncă

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, implicat într-un accident de muncă

Replica API 16 octombrie 2015 | 09:16 185

Transportat de urgenţă la spital

Transportat de urgenţă la spital

Un deţinut din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce a fost implicat într-un accident de muncă. Din câte se pare, acesta şi-a fracturat un deget în timp ce monta o bordură. Totul s-a petrecut în cursul zilei de joi, 15 octombrie, când deţinutul, aflat în regim semideschis de executare a pedepsei, se afla în exteriorul penitenciarului, unde presta servicii de montare a bordurilor. „A avut loc un accident de muncă, dacă pot spune aşa. În momentul în care manipula o bordură, unul dintre deţinuţi şi-a produs o leziune la un deget.

A primit îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost diagnosticat cu fractură la deget. Purta mănuşi de protecţie. Nu a necesitat internare”, a declarat, pentru „Replica”, Gabi Botezan, purtătorul de cuvând din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Precizăm că, potrivit anp.gov.ro, regimul semideschis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 3 ani.

În mod excepţional, natura şi modul de săvârşire a infracţiunii, persoana condamnatului, precum şi comportarea acesteia până la stabilirea regimului de executare pot determina includerea persoanei condamnate în regimul de executare imediat inferior sau imediat superior ca grad de severitate, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă şi desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614