REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un DEȚINUT de la POARTA ALBĂ a DAT FOC la SALTEA în SEMN de PROTEST!

Un DEȚINUT de la POARTA ALBĂ a DAT FOC la SALTEA în SEMN de PROTEST!

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 1632

Ciprian Prundu, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, în executarea unei pedepse privative de libertate, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele din celulă, punând astfel în pericol bunurile din cameră, precum și persoanele aflate în proximitatea camerei. Acesta ar fi fost nemulţumit că i se refuza transferul la Penitenciarul Slobozia.

Cum s-a petrecut totul

Conform rechizitoriului, în timp ce se afla la Penitenciarul Poarta Albă, în executarea unei pedepse privative de libertate, inculpatul a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele din camera E4.5, punând astfel în pericol bunurile din cameră, precum și persoanele aflate în proximitatea camerei, din pricina fumului degajat”.

Ce a declarat suspectul

Suspectul C.P. a recunoscut că în timp ce se afla la Penitenciarul Poarta Albă, camera E4.5, a ars cu o brichetă învelișul textil al unei saltele, justificând fapta prin aceea că își dorea să fie transferat la Penitenciarul Slobozia. Fiind audiat inculpatul, acesta a declarat că își menține declarația dată în calitate de suspect, recunoaște și regretă fapta săvârșită, adăugând că salteaua pe care a incendiat-o cu o brichetă în data de camera E4.5, a ars în proporție redusă, iar în cameră nu era mult fum, întrucât spațiul era mare.

Declaraţiile martorilor

Audiați în calitate de martori, doi dintre angajaţii penitenciarului arată că, în timp ce se aflau de serviciu la secția E4 în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, au simțit miros de fum în dreptul camerei nr. 5, motiv pentru care au deschis ușa camerei respective și l-au surprins pe deținutul C.P. cu o brichetă aprinsă în mână în timp ce ardea o saltea. Reaudiat, unul dintre martori a arătat că își menține declarația dată anterior, adăugând faptul că la momentul la care l-a întrerupt pe deținutul C.P. din acțiunea de a aprinde salteaua patului cu o brichetă, salteaua era aprinsă în proporție de 10% și apreciază că dacă nu intervenea, aceasta ar fi ars în întregime, întrucât era alcătuită din material textil și burete, materiale ușor inflamabile. Totodată, martorul precizează că la momentul la care a intrat în cameră, era mult fum, iar aerul era irespirabil.

Motivarea instanţei

Nefiind în posesia obiectului material al infracțiunii deduse judecății, adică a saltelei, neefectuându-se în cauză o cercetare la fața locului, nefiind înaintate la dosar fotografii sau filmări ale incidentului, instanța nu poate reține întrunirea elementului material al laturii obiective nici cu privire la distrugerea bunului, nici la degradarea acestuia și nici la aducerea acestuia în stare de neîntrebuințare, în așa fel încât să ducă la răsturnarea prezumției de nevinovăție de care beneficiază inculpatul. Mai mult, instanța nu poate reține nici faptul că acțiunea inculpatului a fost de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri.

Instanţa a decis achitarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa doarma pe salteaua aia in continuare daca tot nu sa intamplat nicio infractiune si totul e ok.
0
0
Puscariasii nu sunt oameni, sunt animale
0
1
corect era ca sa se intervina ptr stingerea focului atunci cand ardeau si acesti indivizi cazati pe banii cetatenilor...
2
2
Sa arda toata puscaria , din temelii....cu tot cu chiriasi
2
3
Dar vad, sau mi se pare, ca avem oameni frustrati care spun ei ca o sa ceara pedeapsa! Jos pensiile speciale, jos inchizitia, jos beneficiile! Vad ca nule convine dreptatea
4
0
o sa cerem alta data fotografii si o sa cerem pedeapsa maxima pentru acesti mici infractori
3
2
Dosarul prastie, corect a procedat judecatorul! Judecatorii trebuie sa fie independenti, militez pentru SIIJ
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218