rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Detalii INCREDIBILE

Un educator de la Micul Rotterdam, REȚINUT pentru RELAȚII SEXUALE CU MINORI

Este incredibil, dar se întâmplă la Constanţa! Un educator dintr-un centru de plasament din municipiu a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce ar fi abuzat sexual niște minori. Este vorba de Eduard Crăciun de la Micul Rotterdam care a fost încătușat de oamenii legii. În plus, un individ, Constantin Dorel Manea care este judecat pentru tentativă de omor și care știa despre activitățile lui Crăciun, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, l-a denunțat pe acesta, după care, în cârdășie cu doi bărbați au dat declarații mincinoase pentru a agrava situaţia. Ulterior, și aceştia au fost propuşi spre arestare. Este vorba de Nicu Petrechiuță și George Cătălin Burcea.

Detalii incredibile! Șantaj și denunț pentru micșorarea pedepsei

Mai exact, pe 1 octombrie 2016, Constantin Dorel Manea a depus o plângere la Poliția Municipiului Constanța, el aflându-se deja în arest la domiciliu.

Individul a arătat faptul că, începând cu anul 2011, Andrei Eduard Crăciun, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său pe minorii George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B., frați, toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia.

În încheierea denunţului formulat, Manea a precizat că doreşte să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege. prev. art. 19 din Lg. 682/2002.

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor de către denunţătorul Constantin Dorel Manea, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, de martorul Nicu Petrechiuţă şi a infracţiunii de şantaj de persoana vătămată George-Cătălin B., dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat Andrei Eduard Crăciun, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor. În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că denunţătorul Manea, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul George Cătălin B., cu sprijinul lui Nicu Petrechiuţă, a încercat să-i determine pe George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât Constantin Dorel Manea să poată beneficia de reducerea pedepsei, întrucât el era deja cercetat în alt dosar. De asemenea s-a constatat că Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea, în perioada iunie-iulie 2015, respectiv februarie - noiembrie 2016, l-au constrâns pe Andrei Eduard Crăciun, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016. În urma cercetărilor, la data de 18.01.2017, lucrătorii BIC, au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor Nicu Petrechiuță, Dorel Constantin Manea, Andrei Edard Crăciun şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru numitul George Cătălin Burcea. Nicu Petrechiuță, Constantin Dorel Manea şi Andrei Eduard Crăciun, au fost depuşi în CRAP Constanţa, urmând ca în data de 19.01.2017, să fie prezentaţi la Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

DGASPC Constanța i-a suspendat contractul de muncă!

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Roxana Onea, a declarat, pentru Replica, faptul că lui Eduard Crăciun i s-a suspendat contractul de muncă, așa cum prevede legea, urmând a se lua o decizie în momentul în care ancheta ajunge la final. În plus, reprezentanții DGASPC au precizat că nu au existat niciodată motive care să ridice semne de întrebare în ceea ce privește comportamentul lui Crăciun față de copii, cu precizare că persoana ce l-a denunțat este un fost coleg de-al lui Eduard, din același centru plasament, care nu a avut aceeași traiectorie, în sensul că Eduard Crăciun a făcut două facultăți și un master, pe când Manea se afla în arest la domiciliu pentru că a bătut un om. Astfel, există posibilitatea ca la mijloc să fi fost un act de invidie și răzbunare. Însă, toate aceste detalii vor fi stabilite de către procurori.

Ce spun procurorii

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpaţilor faptul că:

Inculpatul Andrei Eduard Crăciun, având calitatea de voluntar la Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanţa şi ulterior de educator în cadrul D.G.A.S.P.C. Constanţa, începând cu vara anului 2011 şi până la data împlinirii vârstei de 13 ani de către persoana vătămată B.G.C., respectiv 20.10.2012, perioadă în care acesta din urmă era instituţionalizat la Centrul de plasament „Micul Rotterdam” din Constanţa, în repetate rânduri (şaisprezece acte materiale comise în lunile iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ale anului 2011 şi ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, ale anului 2012) şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a săvârşit acte de masturbare în prezenţa minorului B.G.C. şi l-a îndemnat şi determinat şi pe acesta, prin oferirea unor sume de bani, să săvârşească acte de masturbare, în timp ce amândoi vizionau filme cu conţinut pornografic explicit la domiciliul său, unde îl aducea pe minor cu acceptul mamei sale şi al conducerii Centrului de plasament „Micul Rotterdam”.

Inculpatul B.G.C., în perioada cuprinsă între prima jumătate a anului 2016 şi luna noiembrie a anului 2016, în repetate rânduri (nouă acte materiale comise la datele de 22.07.2016, 30.07.2016, 02.08.2016, 04.08.2016, 05.08.2016, 14.08.2016, 25.08.2016, 05.09.2016, 14.09.2016) şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi primit diferite sume de bani, articole de îmbrăcăminte, un telefon mobil, o consolă Xbox şi suporturi optice cu jocuri pentru consola Xbox, produse alimentare şi ţigări de la inculpatul C.A.E. pentru a nu da în vileag faptul că acesta a săvârşit acte de masturbare, în locuinţa sa, la începutul anului 2016.

Inculpatul M.C.D., în perioada octombrie 2016 -ianuarie 2017, având calitatea de inculpat în dosarul penal cu nr. 6596/118/2016 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, judecat în stare de arest la domiciliu pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, în scopul de a beneficia de prevederile art. 19 din Legea nr. 682/2002, a oferit sume de bani, totalizând aproximativ 3.000 - 3.500 lei şi un telefon mobil marca Samsung Galaxy S7 Edge, inculpatului B.G.C., pentru a-l determina pe acesta să-şi schimbe declaraţia dată în calitate de persoană vătămată la data de 12.10.2016, în sensul de a da declaraţii mincinoase cu privire la pretinse abuzuri sexuale comise asupra sa de către inculpatul C.A.E. şi de a exagera împrejurările şi modul în care au fost efectuate aceste activităţi, pentru a determina realizarea unei încadrări juridice, a presupuselor fapte comise de către inculpatul C.A.E., astfel încât să fie îndeplinite condiţiile legale pentru aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002.

În acelaşi scop, prin aceleaşi mijloace şi în aceeaşi perioadă, inculpatul M.C.D. a încercat să-i determine şi pe numiţii B.A.I. şi B.N.C. să facă declaraţii mincinoase în cauză, în sensul prezentat anterior, propunere pe care aceştia au refuzat-o, formulând declaraţii în conformitate cu propriile convingeri.

Inculpatul P.N., în perioada octombrie - decembrie 2016, cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul M.C.D. să beneficieze de prevederile art. 19 din Legea nr. 682/2002, prin promisiunea oferii unei sume de bani de către acesta, l-a determinat pe inculpatul B.G.C. să-şi schimbe declaraţia dată în calitate de persoană vătămată la data de 12.10.2016, în prezenta cauză, în sensul de a da declaraţii mincinoase cu privire la pretinse abuzuri sexuale comise asupra sa de către inculpatul C.A.E. şi de a exagera împrejurările şi modul în care au fost efectuate aceste activităţi, pentru a determina realizarea unei încadrări juridice a presupuselor fapte comise de către inculpatul C.A.E., astfel încât să fie îndeplinite condiţiile legale pentru aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002.

În acelaşi scop, prin aceleaşi mijloace şi în aceeaşi perioadă, inculpatul P.N. a încercat să-i determine şi pe numiţii B.A.I. şi B.N.C. să facă declaraţii mincinoase în cauză, în sensul prezentat anterior, propunere pe care aceştia au refuzat-o, formulând declaraţii în conformitate cu propriile convingeri.

Faţă de inculpatul B.G.C, prin ordonanţa procurorului din data de 19.01.2017 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 19.01.2017.

L.C.

joi, 19 ianuarie 2017138
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Doru 2(21 ian 19:06)
De mici ii stiu asta faceau mereu bulangii
00Parlamentari votati castrare(19 ian 23:27)
Votati castrarea chimica ptr astia
12asa s romanii(19 ian 21:38)
poponari si faggotei
20edy(19 ian 21:36)
bulangiu cordit ...huuuuaaaa
25claudia(19 ian 16:17)
Bagat la parnaie si futut in cur
22Vasile(19 ian 13:49)
Asta e poponar fratilor se vede de la o posta! Si el a crescut tot la casa de copii
112castrati chimic(19 ian 13:03)
in rep Moldova astia sunt castrati chimic , o injectie si i se face cingo pe viata
16Jica(19 ian 12:50)
Va avea parte de multa carne in penitenciar.
23Un om(19 ian 12:25)
Editati textul. V-a scapat intr-un loc numele intreg al partii vatamate...
215jos cu Dinica(19 ian 12:23)
Cum a tolerat asa ceva un director. din 2011 i-auzi e asta identificat ca pedofil.... ce a asteptat DGASPC pana acum?
17cage(19 ian 11:23)
Gara de Nord o sa-i faca astia funduletzul
73@@@@@@@@@@@(19 ian 11:21)
Astia fac miting in strada platiti de soros,,gay,
314asta din foto(19 ian 11:16)
Are moaca de tigan borit.
114Sifoane bulane(19 ian 11:01)
Propun sa fie castrati !
115yani fustanela(19 ian 10:57)
Ce muie are asta!!! De homosexual constipat
215pentru toti cretinii(19 ian 10:39)
va intreb: ce vina au bietii copii ca sunt orfani? bivoli nenorociti ce sunteti! nu constientizati cata durere au in viata orfanii... ati ajuns sa ii jigniti. animale fara minte ce sunteti! ar trebui sa varsam lacrimi pentru viata pe care o au, nu sa ii facem hahalere. cretinilor!
67Doru(19 ian 10:32)
ce sa invete aceste "mici" hahalere decat asa ceva si hotia, poate nu stiti dar atat fetele cat si baietii fura de la vecinii care stau la parter, din blocurile invecinate si daca nu au ce fura se suie pe grilaje si fac ca maimutele, imbrancesc, fac misto si talharesc batranii din cartier, asta sunt invatati sa faca cei de la centrul de plasament!
29kkmk(19 ian 10:25)
e halit in parnae, o sa spele sosetele si chilotii la tot dormitorul iar daca face pe nebunu' o sa-l bata ca pe covor, pedofilii au viata grea chiar daca platesc cu tigari si bautura.
64Gore(19 ian 10:18)
Ce minori ca se freaca astea de la 12 ani
mai mult...Replica
4 aug 01:13ReplicaUnul dintre cei mai bogați francezi va INVESTI în eoliene, la Cobadin

Jean Marc Bouchet, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Franța, va construi eoliene în Cobadin și la...2019

4 aug 10:30ReplicaSoțul Georgetei BUMBAC a rămas ȘOMER? Nu mai lucrează în Primăria Sectorului 41661
4 aug 10:28ReplicaRudele Simonei HALEP s-au MUTAT cu BLOCURILE în Năvodari2652
4 aug 00:24ReplicaStere HIRA: În anii 2000, RAEDPP a fost INCUBATOR de AFACERI

În șase luni a reușit să facă cât alții în ani de zile! Stere Hira, directorul RAEDPP Constanța, nu a stat...751

4 aug 22:18ReplicaACȚIUNE ca-n FILME: Au FURAT un GOLF și au BĂTUT proprietarul!1775
4 aug 22:18ReplicaLoredana Groza și-a etalat TRUPUL de ZEIȚĂ în Mamaia1738
4 aug 22:16ReplicaATENȚIE! Tâlharul TAIFUN, de pe ALEILE din CONSTANȚA, a ATACAT două FEMEI!

Amet Taifun este un tânăr neșcolarizat, fără loc de muncă, care-și duce ”veacul” prin Constanța. Pentru a...1621

4 aug 01:02ReplicaATAC SÂNGEROS, în plină stradă. AGRESORUL este CĂUTAT de POLIȚIȘTI9233
4 aug 01:00ReplicaFRAUDĂ de 500.000 de EURO, cu FONDURI EUROPENE, la TULCEA1428
4 aug 00:59ReplicaEXCLUSIV! SCANDAL în TOMIS NORD, în zona TIC TAC

Oamenii legii din Constanța au fost solicitați să intervină marți, 3, august a.c., în zona Tomis Nord, mai, exact...4328

4 aug 00:57ReplicaCASA CĂSĂTORIILOR va fi REABILITATĂ554
4 aug 00:56ReplicaHOȚII care au FURAT ȘINELE de CALE FERATĂ, CONDAMNAȚI675
Vremea
27.5°27.5° - 27.6° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 4.5 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportJocurile Olimpice - Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei de aruncarea suliței

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac a reușit miercuri dimineața să se califice în finala probei olimpice de...62

4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...492

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...515

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...831

Local
4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...423

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...546

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2765

4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...435

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...258

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în localitatea Lumina, pe...507

4 aug 23:12LocalAPROAPE de COMĂ ALCOOLICĂ şi cu PERMISUL SUSPENDAT, a FOST PRINS de poliţişti

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat, a data de 3 august a.c., în jurul orei 00.40, un...448

4 aug 23:12LocalBărbat CONDAMNAT pentru tăinuire, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au identificat un bărbat, la data de 2 august a.c., de 32 de ani, pe...619

4 aug 00:05LocalÎncă o AMENDĂ în urma EXPLOZIEI de la PETROMIDIA: 100.000 de lei pentru POLUARE

790

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...112

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...201

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

228

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1295

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2161

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11608

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1501

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2265

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2745

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...106

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...97

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

83

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...149

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...102

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

86

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...121

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...124

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...94

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT