REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un elev al Liceului de Informatică a obţinut nota maximă la bacalaureatul American

Un elev al Liceului de Informatică a obţinut nota maximă la bacalaureatul American

Replica API 18 ianuarie 2017 | 23:52 364

Alexandru Oprea

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, a susținut în ianuarie testele SAT (Scholastic Assessment Test) Subject la disciplinele Matematică și Fizică, obținând la cea mai dificil considerată materie, Matematică 2, un punctaj de 800, maximul posibil, iar la Fizică 755 puncte.

Alexandru, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic premiat national la disciplina fizică, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii 8 ani de școală, pentru a-și continua studiile liceale la Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a-și aprofunda studiile în domeniul fizicii, marea lui pasiune. Alex dorește să se specializeze în domeniul Inginerie, preferând în special mediul academic din Statele Unite. Elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de aproximativ 2 luni, valorificând astfel informațiile obținute prin studiu în cei 3 ani de liceu la clasă și beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT – matematică, iar la fizică de coordonarea prof. Victoria Olaru, cu care a trebuit să anticipeze materia de clasa a XII-a. Subiectele acestui examen, după părerea lui Alex, nu dau mari greutăți unui elev român care e obișnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă, din perspectiva lui, fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări. Alex nu este un străin al succeselor internațional, anul trecut fiind premiat cu Medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internațională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susținute. Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de țări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul "Scientialab of future", un laborator virtual de programare web. Alex este pasionat și de robotică, iar acum are ochii pe Olimpiada de fizică, pregătindu-se pentru următoarea etapă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar ce avea sa daruiasca Fethullah Gulen Turciei daca lovitura de stat din 15 iulie 2016 reusea? punerea Turciei sub jugul imperialistilor occidentali si aservirea totala. Presedintele Erdogan a redat demnitatea oamenilor si mandria ca se poate trai intr-o tara care-si poate fauri singura destinul, o tara care sa nu mai urmeze ordinele amerikakanilor
2
0
ia vedeti ce fructe daruiesc pomii stricati?Erdogan ce a dat turciei , Haos, Ura si instabilitate politica, economica, ura impotriva occidentului.
0
2
iar ati inceput cu promovarea sectei nur? aceste scoli sunt scolile lui Fethullah Gulen, teroristul care a orchestrat lovitura de stat din Turcia din 15 iulie 2016, romanii trebuie iar sa continue sa-si deie copiii pe la aceste scoli, si au inceput iar cu propaganda dupa ce tot in acest ziar s-a tot scris ale cui sunt aceste scoli.Inainte de a va da copiii la Spectrum sau la acest liceu cautati in wikipedia english cine este Fethullah Gulen si apoi cautatii pe google articole aparute in Adevarul despre aceste scoli Lumina, scoli sectante care au un alt scop decat educatia, scolile turcilor isl
8
1
Aviz boului Base,ca scolile de prin Romania nu scot doar tampiti ca bunii nostri conducatori. Iata ca niste tineri vor ajunge sa spuna acolo unde vor fi ei pretuiti cu adevarat,ca sunt nascuti in Romania,tara care nu-i pretuieste decat formal,declarativ,tara unde sunt promovati in special hahalerele.
3
2
Aceste licee vroia domnul Tayyip sa se inchida?Oameni ce s-au dedicat educatiei au fost denigrati de catre Tayyip Dictatorul si Raii de langa el,inclusiv agentia de cooperare si coordonare turca TIKA.
3
13
felicitari, fii bun in tot ce faci
5
0
felicitari, tinere! nu face greseala sa te intorci in tara! du-te in afara, gen America, aici nu e trai ptr oameni cu adevarat destepti! bafta n continuare
6
0
Felicitari un copil minunat si foarte serios.
6
0
Bravo!!! Felicitari!!!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102