REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un elev de la un liceu de nevăzători, confirmat cu COVID, a fost trimis acasă cu trenul

Un elev de la un liceu de nevăzători, confirmat cu COVID, a fost trimis acasă cu trenul

Replica API 14 octombrie 2021 | 00:00 932

Un elev, cazat la un liceu de nevăzători din Iaşi, confirmat cu COVID, a fost trimis acasă cu trenul, după ce mai multe clase au trecut în online. Conducerea şcolii s-a scuzat că nu a "aprofundat" bine situaţia şi dă asigurări că data viitoare se vor găsi alte soluţii care să protejeze elevul şi pe cei din jur.

Tânărul elev, major și cu un rest de vedere, cazat la liceul ieșean din Târgu Frumos, a aflat rezultatul testului COVID, luni seara.

A doua zi, conducerea unității de învăţământ a luat decizia ca toţi elevii să urmeze cursuri online de acasă şi nu din căminul liceului.

Astfel, elevul a fost ajutat de un profesor să-şi facă bagajele şi a fost condus la gara din Târgu Frumos.

Tânărul cu deficiențe grave de vedere, nevaccinat, diagnosticat cu COVID, a ajuns în localitatea de domiciliu, după ce a luat trenul și a schimbat două microbuze, notează europafm.ro, citat de antena3.ro.

Întrebată despre acest caz şi de riscul la care a fost expus, atât elevul, dar şi persoanele cu care s-a întâlnit pe perioada călătoriei cu trenul şi cele două microbuze, directoarea liceului se scuză că nu a avut timp să gândească în profunzime situaţia.

Contactat pentru un punct de vedere, Inspectoratul Școlar Iași a precizat că primul pas în astfel de situaţii este anunțarea Direcției de Sănătate Publică împreună cu care se va cauta cea mai bună soluţie, astfel încât elevul să fie în siguranță, să ajungă la destinație, fără să pună în pericol pe cei din jur.

În România funcționează 8 licee pentru nevăzători și persoane cu deficiențe grave de vedere.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în Iaşi au fost înregistrate 540 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Rata de incidență înregistrată la 14 zile, în Iaşi, este de 7,28 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei până în prezent, la nivelul judeţului Iaşi, au fost raportate 55.648 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ne spuneti voi cum se procedeaza in astfel de situatii. Cum trebuia elevul sa se duca acasa? Prin teleportare?
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614