REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un europarlamentar german cere sancţionarea României prin activarea articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene

Un europarlamentar german cere sancţionarea României prin activarea articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:00 177

Cu doar o zi înainte ca rezoluţia privind situaţia statului de drept din România în Parlamentul European, un europarlamentar germen merge mai departe şi cere măsura extremă pentru România, articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene, cunoscut şi ca "opţiunea nucleară".

"Cer social-democraţilor să ia serios în considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, să declanşăm împotriva României procedura prevazută de Articolul 7”, a spus Elmar Brok, pentru Welt am Sonntag, citează Digi24, conform b1.ro.

Procedura activării 7 din Tratatul Uniunii Europene a fost deja aplicat în cazul Poloniei şi Ungariei. Dacă sancţionarea este aprobată în unanimitate de toate statele membre atunci ţara respectivă îşi pierde numeroase drepturi, prin care mai important amintim dreptul de vot în Consiliul Uniunii Europene.

Un avertisment pentru România a venit şi din partea secretarului general al Consiliului Europei. Thorbjorn Jagland a cerut autorităţilor de la Bucureşti să aplice toate recomandările privind statul de drept şi continuarea luptei anticorupţie.

„Ar fi un pas important înainte dacă România ar pune în aplicare recomandările noastre în domeniul apărării statului de drept şi al anticorupţiei”, a afirmat oficialul european.

Tot marți, când în plenul Parlamentului European are loc votul asupra Rezoluției privind statul de drept în România, Comisia Europeană va face public raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sunt suparati pe noi ca nu ne supunem, adica n am fi sclavi docili si umili !!
1
0
Acum fix 100 de ani , Romania avea o demnitate de otel , cu 90% , din teritorii ocupate , inclusiv Dobrogea . O demnitate si diplomatie , recunoscuta de Germania si Franta .
3
0
PSD ne fura pe fata si tot prostimea o sa plateasca. Si-au facut sumele si au dus banii in alte tari ca sa se bucure si altii de banii copiilor nostrii. Tot prostimea saraceste...
3
4
Procedura a fost ceruta nu aplicata pentru Polonia si Ungaria dar nu a fost aplicata fiindca s-au opus mai multe tari printre care si Romania. In cazul nostru v-a fi la fel fiindca tarile Europei nu mai asculta de aberatiile Germaniei sau a celor doua slugi Austria si Olanda.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102