REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:00 182

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar unul dintre cei doi piloţi a rămas suspendat de o linie de înaltă tensiune de paraşuta sa, a anunţat prefectura departamentului Morbihan, potrivit AFP.

'Acest avion a decolat din Florennes (Belgia) şi se întorcea la baza aeronautică navală din Lann-Bihoue', în apropiere de oraşul Lorient (Franţa), a precizat prefectura. 'Pilotul şi copilotul său au reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire. Ambii au fost localizaţi şi sunt în viaţă', a adăugat aceasta.

Potrivit prefecturii, acest avion 'nu avea arme la bord, iar încărcătura sa este este în proces de expertiză'.

Unul dintre piloţi a putut fi preluat deja de către serviciile de intervenţie rapidă desfăşurate în zona prăbuşirii aparatului de zbor.

Cel de-al doilea este în prezent suspendat de o linie de înaltă tensiune de paraşuta sa, iar serviciile RTE, managerul reţelei de electricitate de înaltă tensiune, se află la faţa locului pentru a ajuta la recuperarea militarului, adaugă prefectura.

Un perimetru de securitate de 500 de metri a fost instituit în jurul locului prăbuşirii avionului şi forţe ale jandarmeriei au fost mobilizate pentru a securiza zona.

Prefectura franceză a creat o celulă de criză. În total la operaţiunea de căutare a piloţilor şi de localizare a epavei avionului participă 40 de pompieri şi 20 de echipamente de salvare.

'Putem confirma că un F-16 cu două locuri, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbuşit în această dimineaţă în apropiere de Lorient. Cei doi ocupanţi ai aparatului au reuşit să se catapulteze, scaunele de catapultare au funcţionat. O echipă a Direcţiei pentru securitate aeriană din cadrul Ministerului Apărării s-a deplasat la faţa locului din Belgia', a indicat instituţia de apărare belgiană. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367