REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un FALS PREOT RENOVEAZĂ biserica Sf. Treime și CERE DONAȚII pe Facebook

Un FALS PREOT RENOVEAZĂ biserica Sf. Treime și CERE DONAȚII pe Facebook

Replica API 22 iulie 2021 | 00:34 7474

Nicolae Sima a tot intrat în atenția opiniei publice din cauza faptului că ține slujbe și își continuă ”activitatea preoțească” în ciuda faptului că a fost caterisit în urmă cu mai mulți ani. Mai mult decât atât, mai nou, s-a apucat să renoveze Biserica Sf. Treime, cunoscută ca ”biserica fantomă”, amplasată între Constanța și Valu lui Traian, în acest scop cerând donații pe rețelele de socializare. Menționăm că terenul, pe care se află biserica, a fost recent vândut prin licitație, de către ANAF.

S-a turnat șapă, iar acum se dorește achiziționarea mochetei. ”Iubiți frați și surori întru Hristos cu ajutorul Domnului și a Maicii Domnului vă rugăm din puținul dumneavoastră să ne sprijiniți pentru a cumpăra Mochetă în biserică deoarece am turnat șapă . Cei care veți participa la ajutorul acestei lucrări veți fi pomeniți ca ctitori. Așteptăm mesajele dumneavoastră în privat”, este anunțul postat de Nicolae Sima. Însă, înainte de acesta, a tot fost promovat mesajul: ”Iubiți frați și surori întru Hristos cel Înviat, vă anunțăm că am început să turnăm în Biserica Mănăstiri Sfânta Treime Sfânta Masă, Masa Sfântului Altar, în care se va pune Sfinte Moaște, Hrisovul și Pomelnice. Cei care doriți să ne ajutați la această sfânta lucrare și cei care doriți să ne lăsați pomelnic pe care îl vom pune în Piciorul Sfintei Mese vă rugăm să ne scrieți în privat”.

Totodată, în anunțuri sunt notate și conturile bancare.

Despre Nicolae Sima

Amintim că Nicolae Sima (cunoscut ca părintele Macarie) a fost judecat pentru transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, de Tribunalul Bucureşti. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Fostul călugăr a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat, chiar dacă ştia că este infectat cu HIV. Ulterior, partenerul său de sex l-a înjunghiat pe Sima, fostul călugăr ajungând la spital. Agresorul a fost arestat însă încătuşat a fost şi Nicolae Sima. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în noaptea de 7 spre 8.11.2015, într-un apartament situat în Bucureşti, sector 1, fostul călugăr din Constanţa, Nicolae Sima, persoană infectată HIV/SIDA în stadiul C3-SIDA, a întreţinut relaţii sexuale orale şi anale neprotejate cu G.V. fără să-i aducă la cunoştinţa acestuia împrejurarea că este persoană infectată, creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit.

Inculpatul cunoştea din anul 2012 că este infectat cu acest virus, din data de 7.08.2012 aflându-se în evidenţa Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA. Totodată, amintim că Nicolae Sima a fost cercetat şi în 2012, dată la care a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Nicolae Sima, din Medgidia, a fost stareţ al Mănăstirii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion" din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie. Bărbatul a fost exclus, însă, din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

”Este ilegal ce face!”

”A fost caterisit în urmă cu mai mulți ani, nu ține de jurisdicția noastră. Însă, ceea ce face acum este ilegal”, a declarat, pentru Replica, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Despre biserica fantomă și terenul aferent

Biserica fantomă de la marginea Constanței a fost construită în urmă cu mai mulți ani, fără niciun fel de autorizații, de o avocată, care intenționa să doneze apoi mănăstirea Arhiepiscopiei Tomisului. Astfel, Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască la mănăstire, erau crescute și animale aici, dar lăcașul a fost apoi înapoiat după ce femeia (proprietara care voia să facă donația) a transmis că vrea să încaseze toate veniturile. În aceste condiții, Arhiepiscopia și-a retras călugării, iar biserica privată a fost abandonată. Ulterior, ANAF a scos terenul la licitație, în baza unui proces verbal de sechestru de pe 25 martie 2019.

Potrivit informațiilor noastre, terenul (implicit și biserica) a fost vândut.

Cerere de evacuare în instanță

Însă, ce este interesant se leagă de faptul că, pe 28.04.2021, pe rolul Judecătoriei Constanța a fost înregistrată cererea proprietarei terenului (avocata Maria P.) de evacuare, pârât fiind Nicolae Sima. Pe 8 iunie, magistrații au luat decizia: ”Anulează cererea de chemare în judecată având ca obiect „ evacuare”. Cu drept de cerere de reexaminare la Judecătoria Constanta în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 08.06.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, potrivit minutei judecătorești.

Și asta nu e tot. Anul acesta, proprietara terenului a depus mai multe acțiuni în instanță, cerând ”anulare act carte funciară”, pârât fiind tot Sima Nicolae,

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar numai Terminati cu acest om ?! Nu l-ati judecat destul aceleasi stiri ,chiar are dreptul acest om la viata sau sa faca ceva in viata,ca sunteti cu ochii pe el ?! Cine va plateste sau cine instiga sa-l denigrati si hartuiti la cateva luni sa recapitullati viata si trecutul lui . Sunt un fan activ al publicatie dumneavoastra iar ce ati republicat despre acest om este o recapitulare continua.Inseamna ca alte stiri numai aveti de publicat . O zi buna va doresc
1
2
Popii swg pola bine de tot toti bomboneii stie
2
3
Lasati-le dracului de biserici si renovati spitalele si scolile bai imbecililor!
7
3
E prima data cand folositi sintagma fals preot. Si ei sunt multi in stirile voastre
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367