REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un FALS PREOT ține SLUJBE RELIGIOASE în Constanța

Un FALS PREOT ține SLUJBE RELIGIOASE în Constanța

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:14 26256

Un fost călugăr din Medgidia, Nicolae Sima, care a fost condamnat, în 2016, și care a fost exclus din monahism, în noiembrie 2008, este destul de activ și chiar ține slujbe în Constanța. Acesta poartă haine preoțești și umblă și prin spitale pentru a ajuta persoanele, în special copiii, aflate în suferință, după cum susține el.

Nicolae Sima

Părintele Macarie, așa cum e cunoscut, ține slujbe într-o biserică ridicată pe un teren scos la vânzare de către ANAF. Contul său de Facebook este plin de postări de la slujbele pe care le ține, iar enoriașii chiar îl apreciază.

Amintim că Nicolae Sima a fost judecat pentru transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, de Tribunalul Bucureşti. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Fostul călugăr a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat, chiar dacă ştia că este infectat cu HIV. Ulterior, partenerul său de sex l-a înjunghiat pe Sima, fostul călugăr ajungând la spital.

Agresorul a fost arestat însă încătuşat a fost şi Nicolae Sima. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în noaptea de 7 spre 8.11.2015, într-un apartament situat în Bucureşti, sector 1, fostul călugăr din Constanţa, Nicolae Sima, persoană infectată HIV/SIDA în stadiul C3-SIDA, a întreţinut relaţii sexuale orale şi anale neprotejate cu G.V. fără să-i aducă la cunoştinţa acestuia împrejurarea că este persoană infectată, creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit. Inculpatul cunoştea din anul 2012 că este infectat cu acest virus, din data de 7.08.2012 aflându-se în evidenţa Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA.

Totodată, amintim că Nicolae Sima a fost cercetat şi în 2012, dată la care a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, Nicolae Sima, din Medgidia, a fost stareţ al Mănăstirii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion" din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie.

Bărbatul a fost exclus, însă, din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe ale închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asan sunai un băiat de toată regula a fost violat de dansul in fiecare seara , afisandu se cu Asan in fiecare zi la slujbe
0
0
Astea care comenteaza aiurea Eu zic sa va vedeti de ale voastre. Macar il cunoasteti pe omul asta de tot vorbiti?
0
0
De ce si a schimbat porceasca ipiscopii "'' di Tomis situl cu preotii caterisiti""" adica concediati de Teodosie pt neplata spagii ??? De frica proceselor si a daunelor? Vezi pr Chircu proces si daune ! ordinea.ro
0
3
Toti va credeti perfecti si fara de pacat dar scormonind mai bine la fiecare in suflet si viata de zi cu zi aveti si voi nereguli dar problema este ca nu au fost scoase la iveala de MASS media ! Terminati cu rautatile oricine poate fii in locul acestui om , personal cunosc cateva familii care acest om ia ajutat cu adevarat, in loc sa aruncam cu noroi , mai bine am face cate o fapta buna !
2
5
Dar ajuta ff multe pers care este problema
5
3
Slujitorul lui Satana e bine.
4
2
Nimic adevarat Il cunosc bine pe parintele,minciuni
7
4
La articolul cu Cosa si intoarcerea la normalitate nu se poate comenta, DE CE?!
2
0
vreau sa imi sfinteasca Teodosie pula ca sa nu imi moara la intrare. S-o sfinteasca oral. Amin !
4
3
ticalosul asta are harul popilor, aduna bani pe orice cale, mai e si curist de meserie, boteaza,cununa,sfinteste tot ce cere omul , de la masina , la animale ,numai bani sa iasa. Are toate apucaturile ticalosului de Mache Spagoveanu. Nu conreaza ca nu e popa , dar o face pe popa acest poponar.
7
7
@ 22 : 56 NU mai poti fi preot daca o apuci pe aratura Cind respecti dogmele bisericii nu ai de ce sa fi zburat dar asta si multi ca asta e clar ca nu mai au nimic comun cu religia dar imediat se victimizeaza ca cica sint persecutati de teodosie Vina lui este ca atunci cind ii hirotoniseste nu-i analizeaza suficient Voi v-ati da sufletul pe mina unuia ca asta ? asa ca nu-i mai luati apararea numai de dragul de a da in teodosie Sint doua chestii diferite La fotbal nu esti eliminat daca incalci regulamentul ?
6
6
O fi baiatul asata fals dar mai fals ca Teodosie Porcu nu exista ! Constantenii sunt cei mai tampiti oameni suportandu l pe Teo Porcu turnator secu homo spagar si toata hora popilor'''' Stiuu popii de hor tuva ngura
10
5
Sincer ce treaba are preotia cu boala daca ajuta ok face bine sincer nu inteleg ce este cu asta
7
5
nu e nici o diferenta intre asta si teodosie! preotii in majoritatea lor sunt bagabonti , trebuie sa recunoastem ca mai sunt cativa preoti care chiar au chemare si chiar au harul lor dar foarte putini, in rest doar prostituate imbracate in negru!
15
4
Buna ziua. Tin sa fac niste lamuriri clare din ce a ce cunosc eu despre aceasta situatie veche de peste 6 ani. In primul rand ati mintit si dezinformat lumea cum ca ar fi in stadiul C3 sida FALS. Nu vad care este rolul acestei stiri vechi. Razbunarea cuiva clar. Un jurnalist care isi respecta meseria nu ia spaga sa reposteze stiri vechi fara sa fi facut ceva nou. Autoarea articolului ar fi trebuit sa il sune sa ii ceara un punct de vedere. Nu a facut-o. Eu am vorbit cu el acum si il voi sprijini in a se afla adevarul nu dezinformarile. Este o razbunare a celor care nu au putut lua spaga de la
12
6
s-au basicat popii ca le-a luat caimacul ?!! Ori ca este baiatul asta ori ca este Teodosie banul este la fel. Macar asta nu o fi si el poponar prcum Teodosie Shpagoveanu care ii pute gura a sperma cand ragaie ! Tanasescu stie !
18
7
in cazurile astea?daca da si el e liber sa ...profeseze inseamna ca noi nu avem ce comenta!
9
2
Cine sta pe langa acest om sa fuga cat mai are timp. Acesta vorbeste despre Dumnezeu si pocainta, dar nu Dumnezeu este stapanul sau.
6
1
E legal sa scrieti despre starea lui de sanatate? Cat despre faptul ca a fost dat afara de cunosc motivele in general, probabil nu a cotizat sau a venit unul cu spaga si a vrut parohia.
17
6
Dupa generatia asta de babe,scapam de voi!!!
11
4
Deci in articol se spune ca ,,parintele,, s-a ars la caca si ca a molestat doi copii iar un ,,coleg,, spune ca e extraordinar? Mda, si tu esti extraordinar...de prost.
11
6
"amanta"lui Teodosie?!?
9
7
Ma uit la poza si vad cu cata patima asculta spovedania acelui enorias...pofticios, pofticios parinte!
4
4
BOR la exmatriculat pentru delapidare, nu pentru homosexualitate. BOR protejaza bulangii.
12
4
Ce frumos e! I-as da o pula!
10
11
BULANGI ONANISTI RETARZI
10
9
Este,, extraordinar"? De buna seama ti-a dat-o la basau.
19
7
De ce nu este preot? Cine spune asta? Ca nu mai este inscris in BOR? Energia si harul sunt de la Dumnezeu, nu de la Teodosie! Si asta nu ii poate lua nimeni. Iar pacatele nu le platim fiecare, SUS. Si da. Este un slujitor al lui D-zeu extraordinar.
19
45

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614