REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un film inspirat din serialul TV 'Clanul Soprano' a avut premiera la New York

Un film inspirat din serialul TV 'Clanul Soprano' a avut premiera la New York

Replica API 25 septembrie 2021 | 00:00 678

După 14 ani de la difuzarea ultimului episod din serialul TV "Clanul Soprano", un film care prezintă anii de tinereţe ai protagonistului acelui serial, mafiotul Tony Soprano, a fost proiectat miercuri seară în avanpremieră la New York, în faţa unor spectatori care s-au declarat entuziasmaţi de acest proiect cinematografic, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: msg.com

Beacon Theatre, o sală de spectacole transformată într-un cinematograf uriaş, a avut alura unui stadion cuprins de frenezie atunci când David Chase, creatorul celebrului serial TV şi coscenarist al noului film, i-a prezentat pe actorii care joacă în lungmetrajul "The Many Saints of Newark".

Aplauzele au devenit furtunoase atunci când pe scenă a urcat Michael Gandolfini, fiul actorului James Gandolfini, decedat în 2013 la vârsta de 51 de ani şi interpret al personajului Tony Soprano, violentul lider al unui clan mafiot americano-italian, care era totodată un tată de familie chinuit de remuşcări, în celebrul serial HBO care a marcat industria de televiziune în anii 2000 şi care a devenit un veritabil fenomen social în Statele Unite.

"Ne e dor de tatăl tău!", a strigat un spectator. În noul film, Michael Gandolfini, în vârstă de 22 de ani, interpretează un Tony Soprano adolescent, care locuia în New Jersey în anii 1960.

"Nu ştiam dacă Michael voia cu adevărat să joace acest rol, ar fi putut să fie prea mult pentru el", a declarat regizorul filmului, Alan Taylor, cu ocazia acestei proiecţii, organizate în cadrul Festivalului Tribeca.

"Însă el a arătat acest lucru în timpul unei audiţii şi de atunci nu am mai avut îndoieli. Trebuia doar să îl împiedic să semene 'prea mult' cu tatăl lui, căci în acest film el trebuia să joace o versiune tânără şi tandră a personajului", a adăugat Alan Taylor, care a regizat mai multe episoade din "Clanul Soprano", un serial recompensat cu 21 de premii Emmy şi cu cinci Globuri de Aur.

Deşi prezintă anii de tinereţe ai personajului Tony, un adolescent inteligent dar lipsit de repere, a cărui viaţă este marcată de un tată absent şi o mamă prea severă, noul film este centrat pe un alt personaj, Dickie Moltisanti, venerat de tânărul Tony şi interpretat de Alessandro Nivola.

Intriga peliculei explorează totodată tensiunile din epocă dintre comunităţile italo-americană şi afro-americană din New Jersey, precum şi revoltele din Newark din 1967 şi violenţele poliţieneşti.

Dar, la fel ca orice producţie de tip prequel care se respectă, filmul "The Many Saints of Newark" conţine numeroase referiri la celebrul serial TV din care se inspiră şi oferă câteva indicii preţioase fanilor care cunosc pe de rost genealogia familiei Soprano.

"Am văzut serialul poate de şase sau de şapte ori şi filmul a fost cu adevărat la înălţimea aşteptărilor mele", a declarat după acea proiecţie unul dintre spectatori, Robert Quinn, în vârstă de 23 de ani, vizibil emoţionat de întorsătura de situaţie prezentată la finalul peliculei.

"Am crescut în New Jersey, unde îi auziţi pe oameni vorbind exact aşa", a adăugat el, precizând că se identifică "mult" cu acel serial TV.

Difuzat în Statele Unite simultan în cinematografe şi pe platforma de streaming HBO Max începând din data de 1 octombrie, filmul "The Many Saints of Newark" va fi lansat în această săptămână şi în mai multe ţări din Europa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920