REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un fost cancelar german ia partea Rusiei - Crimeea este un vechi teritoriu rusesc

Un fost cancelar german ia partea Rusiei - Crimeea este un vechi teritoriu rusesc

Replica API 16 iunie 2019 | 00:00 283

Fostul cancelar federal, Gerhard Schröder (SPD), a apărat poziția Rusiei pentru anexarea Crimeei la un eveniment de campanie al partidului său. "Crimeea este vechi teritoriu rusesc. În perioada sovietică nu conta unde Crimeea a fost arondată teritorial. Dar acum da", a spus Schröder, potrivit ziarului" Bild ", miercuri seara, în fața antreprenorilor din Brandenburg. S-ar putea "desigur, de asemenea, să reprezinte opinia legală că aceasta nu era o separare, ci o aprobare a populației, deci nu a existat o acțiune agresivă", a spus fostul cancelar, potrivit Handelsblatt.

Schröder este cunoscut pentru relația sa bună cu președintele rus Vladimir Putin. În plus, fostul politician al SPD este președintele consiliului de supraveghere al operatorului de gazoduct Nord Stream și al companiei petroliere ruse Rosneft. Cu cinci ani în urmă, Schroeder a fost criticat pentru că la și-a sărbătorit ce de a 70-a aniversare la Sankt Petersburg printr-o îmbrățișare caldă cu Putin în timpul crizei din Ucraina.

Peninsula ucraineană la Marea Negră a fost anexată de Rusia vecină în martie 2014. Anterior, președintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost răsturnat la Kiev după luni de proteste violente, ucigând mai mult de 100 de persoane. Trupele rusești au ocupat ulterior Parlamentul Crimea în Simferopol și alte locații strategice importante pe peninsula.

Într-un referendum controversat, majoritatea populației peninsulei a votat în favoarea alipirii la Rusia. Anexarea nu este recunoscută de aproape niciun stat în temeiul dreptului internațional.

Statele Unite și Uniunea Europeană (UE) au impus apoi sancțiuni asupra Rusiei.

Mai mult: fostul cancelar Schröder și-a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare. Felicitările au venit nu numai de la președintele rus Putin, ci și de la un politician CDU.

Fostul cancelar este cunoscut pentru natura sa prietenoasă cu Rusia. Acum, Gerhard Schröder a apărat anexarea Crimeei de către Rusia.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tembelul asta a facut conductele de gaze prin care Germania a trimis miliarde rusiei lui putin, bani cu care s-au inarmat si au atacat Ukraina, unde au murit zeci de mii de oameni. Crimeea e a Tatarilor de mii de ani, patria mama a lor.
4
2
un porc care a distrus germania. Partidul lui are acum ceva mai mult de 10 procente si vine de la peste 40.Deh, socialisti !!! Multumita muistului fomist si sarumanist la ucigasul putin !!!
5
1
are perfecta dreptate
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102