REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un fost episcop spaniol se căsătorește cu o scriitoare a unor cărţi despre satanism

Un fost episcop spaniol se căsătorește cu o scriitoare a unor cărţi despre satanism

Replica API 15 octombrie 2021 | 00:00 901

Fostul episcop al localităţii spaniole Solsona, Xavier Novell, care în luna august a renunţat la preoţie din "motive strict personale", potrivit diocezei sale, a depus actele pentru a se căsători civil cu iubita sa, scriitoarea Silvia Caballol, autoare a unor cărţi despre satanism.

Xavier Novell (52 de ani), un prelat conservator, care critica avortul, căsătoria între homosexuali şi eutanasia, nu a făcut declaraţii privind motivele pentru care a renunţat la hainele preoţeşti şi nici despre actuala lui situaţie personală. La momentul numirii sale, în 2010, era cel mai tânăr episcop din Spania.

În data de 7 octombrie, Novell a depus actele la Registrul Civil din Barcelona pentru a se căsători cu Silvia Caballol.

Fostul prelat, cunoscut pentru opiniile sale controversate, a renunţat pe neaşteptate la postul de episcop de Solsona în august, iar papa i-a acceptat demisia pe 23 în aceeaşi lună, deşi el nu a dat explicaţii cu privire la renunţarea, dioceza sa invocând "motive strict personale".

Câteva zile mai târziu, mai multe medii au atribuit renunţarea sa la relaţia sentimentală pe care o menţine cu scriitoarea Silvia Caballol, expertă în teme satanice, pe care Novell, care practica exorcizarea în dioceza sa, ar fi cunoscut-o în urma unor cursuri pe această temă.

Prelaţii din anturajul lui Novell au fost profund surprinşi să afle că renunţarea lui la preoţie a fost determinată de o relaţie cu o femeie.

Deşi arhiepiscopul de Barcelona, Juan José Omella, a cerut să fie respectată intimitatea fostului episcop, în speranţa că acesta va da până la urmă explicaţii, Novell păstrează tăcerea şi nu se ştie dacă a cerut Vaticanului dispensă de la obligaţia de celibat pentru a se putea căsători, scrie Agerpres.

În mijlocul acestor incertitudini, cazul său este intens mediatizat, cu reporteri postaţi în faţa actualului său domiciliu, un apartament în Manresa (Barcelona), pentru a-l surprinde când iese dimineaţa pentru a face jogging, fără să fi obţinut până acum vreo declaraţie de la fostul episcop, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vaticanul e condus de pedofili,mereu au fost niste luciferieni care s-au deghizat in crestini.
1
1
Ce face pixda din om....mai ales spre batranete !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614