REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un fost POLIȚIST și-a BĂTUT cu bestialitate SOȚIA

Un fost POLIȚIST și-a BĂTUT cu bestialitate SOȚIA

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:00 4993

O femeie, medic de profesie, a solicitat instanței un ordin de protecție împotriva soțului său, fost polițist, din pricina faptului că viața și integritatea fizică și psihică a acesteia a fost pusă în pericol.

O femeie a ajuns la capătul puterilor. După o situație conflictuală ce datează de aproximativ 10 ani, femeia a ajuns în fața instanței pentru a solicita un ordin de protecție împotriva soțului ce nu contenea să o agreseze fizic și verbal, pe fondul consumului de alcool. Părție, R. și G. Șaramet, sunt soți și au locuit împreună până la incidentul ce a determinat-o pe femeie să părăsească locuința conjugală întrucât nu se mai simțea protejată chiar și în condițiile existenței unui ordin de protecție temporar, deja emis de polițiști.

Bărbatul se îmbăta și se răzbuna pe nevastă

Instanța a reținut faptul că relația dintre cei doi este una conflictuală de ceva timp bun, bărbatul, pe fondul consumului de alcool, agresând-o fizic în repetate rânduri pe soția sa. Femeia a povestit totul unei apropiate, ce a fost și martor în procesul celor doi. Astfel, martora a relatat că femeia a fost agresată fizic de mai multe ori, o înghesuia într-un colț și o lovea, fără urme vizibile, dar și că îi era frică să părăsească domiciliul conjugal întrucât până de curând acesta a fost de profesie polițist.

Și-a luat inima în dinți și s-a mutat

Totodată, ca urmare a violențelor psihice exercitate, femeia agresată de soț a mai spus instanței că resimte o stare de temere, aceasta arătând că simte că viața îi este pusă în pericol, motiv pentru care, deși bărbatul a fost evacuat ca urmare a emiterii ordinului de protecție provizoriu de către agenții de poliție, aceasta, nesimțindu-se îndeajuns de protejată, a ales să închirieze un apartament și să nu rămână în locuința conjugală.

Care a fost evenimentul ce „a umplut paharul”

Evenimentul care a făcut-o pe R. Șaramet să apeleze la instanță pentru a primi un ordin de protecție s-a petrecut pe fondul unor discuții contradictorii și al consumului de alcool, moment în care bărbatul a exercitat violențe fizice, prin lovirea acesteia cu un borcan din material plastic cu muștar în zona urechii drepte provocându-i o echimoză. După acest moment, femeia a încercat să sune la poliție, aceasta fiind împiedicată, prin luarea telefonului, motiv pentru care, s-a deplasat personal la sediul poliție pentru a solicita ajutor. Ajunși la domiciliu, organele de poliție au constatat că bărbatul fugise.

Femeia a obținut și un certificat medico-legal, din care rezultă că aceasta a prezentat leziuni traumatice, ce au putut fi produse prin lovire și /sau de corp/ plan dur și care necesită îngrijiri medicale timp de 3-4 zile.

Cum s-a scuzat bărbatul? „M-a mușcat de mână!”

După acest incident, G.Șaramet a depus la rândul său un certificat medico-legal pentru a dovedi că soția este cea care l-a agresat deși, ca statură, este mult mai mică decât domnia sa. Ce scria în certificat? Ei bine, instanța a constat că, deși bărbatul s-a prezentat la medicul legist pentru că ar fi fost mușcat de mâna stângă de către soția sa, concluzia certificatului medico-legal a fost aceea că leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire și /sau de corp/ plan dur și nu prin mușcare.

Ordin de protecție și pentru locuințele fiicei

R.Șaramet a solicitat instanței ca soțul să păstreze o distanță de 50 de metri și față de locuințele fiicei lor, din București și Medgidia, atunci când acesta se află în vizită, însă acestă cerință a fost respinsă pe motiv că bărbatul nu ar avea cum să cunoască momentul în care aceasta se află în locuința fiicei sale.

Ce a hotărât instanța

În conformitate cu tot ceea ce s-a reținut, instanța a emis un ordin de protecție, cu caracter provizoriu, pentru o durată de 4 luni, dar și următoarele măsuri: obligarea lui G.Șaramet la păstrarea unei distanțe minime de 50 m față de victimă, R.Șaramet, față de reședința acesteia, față de locurile de muncă ale acesteia, respectiv Spitalul Județean Tulcea și cabinetul medical individual Dr. Reanina Mihăileanu, cu excepția situațiilor în care se impune, potrivit legii, prezența concomitentă a acestora în fața unor instanțe de judecată, a unor organe de urmărire penală sau a altor instituții și autorități publice.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ar fi mama sau sora asa comentati? Specimene betivi zdrente si cocalari. Huo fi miar scarba
1
0
Comentariile de mai jos sunt ale unor frustati! Clar, sunteti copiii unor curve...parca asa va exprimati la adresa femeilor!
1
2
Fosta a trecut prin patul la majoritatea colegilor , acum sa oprit la Pismis!
2
3
operatie e sa-i scoti pwoola din cap femeii.Studiile au aratat ca nici macar cu bataia nu reusesti
6
3
Cand o persoana de sex masculin bate o femeie,nu face decat de rusine restul barbatilor. Numai o sparcaiala de om foloseste forta impotriva semenilor in general,dar cand o aplici cuiva clar mai slab fizic e si mai degradant . Asemenea fapturi sunt niste excremente sociale.
3
1
Fara pensionari la stat
4
2
...femeia...trebuie...batuta la....greu...ca stie ea de ce....
4
4
toate viseaza cai verzi pe pereti. Rupeti-le capul ca la serpi ca asta sunt in viata noastra, niste serpi !
7
9
despre cine este vorba , cea dinainte sau asta de acum ? care este numele purtatoarei de cuvant a ipj ?
6
1
de ce nu intelegem ca suntem oameni nu animale, ca ne deosebim de animale - de ce civilizatia nu se lipeste de noi? Poti discuta civilizat, iar tu ca femee trebuie sa te respecti si cu atat mai mult cu cat esti mama ar trebui sa nu accepti ,in ideea in care ambii sunteti intelectuali- ceea ce presupune ca aveti o alta educatie- sa constientizezi ca poti sa te descurci si singura, umilinta este inadmisibila- si prin decizia de a renunta la o relatie care nu mai merge- dai un exemplu pruncilor tai. Asta este parerea mea
7
1
Ca oricum , altii le rup curul ! Vezi cazul purtatoarei de cuvant a I.P.J. ! O curvistina pe care saracul barbat-su a facut-o ofitereasa la apelu bocancilor dintr-o amarata de ziarista si Ea l i-a pus coarne !
15
11
Femeile in ziua de azi se viseaza mari amante intetinute si ajung sa-si santajeze sotii cu proprii copii. Dati-le la cap ca nu lasa semne
21
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108