REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un fost preot din Cernavodă și-a dat foc lângă Catedrala Neamului, în timpul slujbei de sfințire

Un fost preot din Cernavodă și-a dat foc lângă Catedrala Neamului, în timpul slujbei de sfințire

Replica API 25 noiembrie 2018 | 00:17 1621

Fostul preot din Cernavodă, George Ciulei, a apelat la un gest extrem la slujba de sfințire a Catedralei Neamului, și-a dat foc la geaca pe care o avea îmbrăcată, în semn de protest pentru faptul că a fost caterisit. Preotul spune că decizia luată de Arhiepiscopia Tomisului de a îl suspenda, în urmă cu trei ani, iar cea de luna aceasta, a Consistoriului Bisericesc, de a-l decădea din treaptă, au fost injuste. Fostului preot i-a fost luat dreptul de a mai sluji în biserică, totul pornind de la un accident rutier în care a murit o persoană, dar care nu a fost provocat de preot.

Fostul preot George Ciulei nu a mai slujit din 2015, după ce ani buni a fost preot la Parohia „Sf. Andrei” din Cernavodă, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Acesta era preot în Cernavodă, iar în 19 martie 2015 a fost victimă într-un accident rutier, pe B-dul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța. Potrivit poliţiştilor rutieri, totul s-a petrecut în data de 19.03.2015, în jurul orelor 00.23, când un bărbat de 26 ani, Nicolae Răzvan Chiţu, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Nicolae Filimon către Baba Novac şi, ajungand în zona Arabesque, pierde controlul asupra direcţiei, pătrunde pe sensul opus de mers şi intră în coliziune cu un alt autoturism, condus de George Ciulei, de 35 de ani, din Cernavodă, în banda nr. 2. În urma accidentului a rezultat decesul lui Nicolae Răzvan Chiţu şi vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea.

După cele întâmplate, preotul a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului, iar luna aceasta, Consistoriul Bisericesc a decis și depunerea din treaptă. Adică i-a luat dreptul de a mai sluji în Biserică. În semn de protest atât pentru deciziile luate, cât și pentru faptul că a solicitat o audiență la Patriarhul României și nu a fost primit, preotul George Ciulei a mers la Catedrala Neamului, duminică, 25 noiembrie a.c., și și-a dat foc.

„Am venit la sfințirea Catedralei ca o formă de protest pentru ceea ce se întâmplă în Biserică, nedreptatea și corupția din Biserică. Și în primul rând, această nedreptate care este afișată în mod ferm asupra preoților din subordine. Am avut un accident rutier, în 2015, în Constanța, în care am fost parte vătămătă. Făptuitorul a decedat, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși nevinovat, după care mi s-au cerut anumite foloase materiale pentru a fi repus în treaptă, dar am refuzat. Arhiespicopia mi-au spus să plătesc, nu am vrut, nu mi se pare normal. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură și anume depunerea din treaptă pentru faptul că am îndrăznit să mă adresez unui for superior. Depunere din treaptă, adică mi s-a luat dreptul de a mai sluji în biserică. M-am adresat și Consiliului Discriminării, care a sancționat Biserica. Iau deciziile cu dublă măsură, unii preoți au fapte imorale grave, unii au probleme cu justiția, sunt mulți preoți inculpați. Și totuși pentru unii se iau decizii în folosul lor, sunt lăsați să slujească cu toate că au probleme grave, iar altora li se ia dreptul pentru o presupusă greșeală”, a afirmat fostul preot George Ciulei.

Acesta a mai adăugat că, la momentul în care a avut loc accidentul, el conducea regulamentar, dar tânărul celeilalte mașini, care dorea să se sinucidă, a intrat cu autovehiculul în el.

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Referitor la cele întâmplate, reprezentanții ISU Bucureşti au afirmat: „Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Poliţie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale“, potrivit Adevărul.ro.

F.B.

Citește și: IPS Teodosie merge în instanţă cu preotul Ciulei şi Constantin Cumpănă!

A intrat cu maşina pe contrasens, pe Aurel Vlaicu: un om a MURIT!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Preotul asta traieste cu fata lui Mustata . Se lauda ca o are si pe una de la finante de la Constanta. Astia confunda biserica cu locul unde sa agate femei si sa mai prosteasca de ceva banuti
3
2
Tara are nevoie de oameni ca acest preot care are curaj sa se lupte cu un sistem imputit. Este clar ca gestul sau este unul prin care trage un semnal de alarma, ci nu unul suicidal. Presa a inteles f bine mesajul preotului. Cinste lui.
2
0
De popa barbulescu nu zice nimeni ca trage pe cosor panarame?
15
0
Teodosie este un homosexual imputin. Preotul George este singurul care ii tine piept acestei jigodii. Felicitari parinte. Sunteti un purtator.
7
0
Parintele Ciulei nu cerea bani si facea niste slujbe divine. Canta exceptional si stia toate rugacuunile pe de rost. Am ramas uimita la o sfestanie cum rostea rugaciunile. Cinste lui.
10
0
Unul din cei mai buni preoti pe care i-a avut Cernavoda. O pierdere pentru oras! Trebuie sa revina!
10
0
Prostul ala de Eusebiu, comenteaza sub diverse pseudonime despre George. Niciodata nu o sa ajungi la taria de caracter a lui George, ca tu esti o ghioarla puturoasa si slugoiul laturii Mariana Mircea
14
0
George Ciulei este o valoare!
14
0
Preotul George este un om extraordinar, iar gestul sau a fost unul simbolic. El nu a spus niciodata ca se va sinucide. Avem nevoie in tara asta de barbati de genul asta, care iau atitudine. Voi restul de pe margine sunteti barbati care comentati ca femeile la colt, fara sa aveti sange in instalatie. Omul este beton. Cinste lui.
15
0
Confuzi marfa cu ambalajul luci turcu, nevasta de popa care se fute cu negoita este diana b, e adevarat o curva ordinara ca si ma sa, dar nu e acelasi popa, ala e florian
16
15
Partaru asta sta cu mine-n bloc, nevasta-sa este o tarfa, o fute primaru actual al Cernavodei, Negoita... au furat cot la cot cu fostul primar Gheorghe Hansa, cel care il filmeaza este frate-su, alta pramatie... totul este o cacealma, au avut chiar fete la treaba!
3
26
Domnul de la 21 38 are dreptate eu am sunt victima lui Teodosie din adolescenta ma pus sa io sug si sa il penetrez in fund el spunea mereu ca ii place de mine ca o am mare a zis ca ma da afara in strada de la seminar daca nu accept perversiunile dansului..
5
0
pai cum sa-l lase pe dinafara pe staretul manastirii 23 august, cand si "preasfintiul" Teodosie Spagoveanu este gay, sunt preoti care nu-s gay dar se fut cu el ca sa fie tinuti pe post, si altora li se da parohie numai daca fac sex cu el, si nu comenteaza nimeni ca e sau nu e gay acest spagoveanu
13
0
Asta care nu a fost vinovat, l-ati suspendat, dar pe parintele Nicandru, startul manastirii 23August, care ii plac baieteii il sustineti. Toti preotii stiu ca e homo si nimeni nu ia nici o masura. Mergeti prostilor si cascati gura la nesimtitii astia. Mi se face scarba de biserica ortodoxa.
23
0
nu nu ai caracter si nici cuvant partare .
3
11
TREBUE ASCULTAT ,,,POATE ARE DREPTATE,,
19
1
Un tigan hot si mincinos care va da socoteala mai rau ca Dumitrescu! Blestemata societate comerciala!
12
1
Mafia bisericeasca.Nu merita sa mori pentru ea.
21
2
Dumnezeu va va da ceea ce meritati.
8
2
Tasu o fute pe chioara lui Monea.
8
16
Popa asta mai vrea sa fie popa dupa ce comite gestul suicidal????!!!! E la fel de decrepit ca fufalaul nepot al fostului rege neproclamat,mihaitza,si a lui nevasta cu proteza dentara pe-afara care vor sa fie pusi rege si regina desi ei au comis cea mai mare ofensa la adresa regalitatii romanestie: in timp ce li se canta imnul regal la cazinoul SINAIA pseudoregele si pseudoregina s-au intors cu partea dorsala catre cor!!!! Si asa tampitzei si nesimtiti isi spun ca sunt ai Romaniei.pe Romania nu a intrebat-o nimeni la referendum daca au dreptul sa foloseasca in cartea de identitate numele tarii.
21
17
Se cunoaste ca lucreaza la teatru,joaca teatru in fata lumii.Rusine sau prafurile sunt de vina?
7
24
Toate necazurile preotului Ciulei se datoreaza talharului securisto-ceist Teodosius Malboresnu'- zis si Barba-Cot, cel mai mare hotz, borfas si escroc in sutana..un drac mascat in popa, care duce bisserica de rapa..Dar e tinut de securitatea din Marina ca le face jocul ..Anatema pe capul acestui escroc...
34
2
Damblagiul asta o babardea pe o babaciune, nevasta unui om de afaceri din Cvoda. Acum o freaca pe fiisa raspopitului Mustata. Rusine mai animalule
7
21
Preotul George este un om extraordinar!
30
7
pt.comentaci : De ce nu vedeti realitatea ? Satana spagoveanu e cuiul diavolului in toata afacerea ! Multa muie cu cacat spagoveanului, muie scuristul daniel, muie dragnea, muie pesede !!!
31
7
Nu ar trebui sa mai slujeasca niciodata. Parca suicidul era pacat capital. El este fost popa, vrea sa fie iar popa, dar ameninta cu suicidul. Adica popa asta crede o pula in meseria pe care o vrea. Pai nu mai bine sta el acasa? Sau se face zugrav in Italia? Ca munca nu e o rusine. Nu e o placere, dar nu o rusine. Hai sictir, raspopitule!
9
23
Are o rotita sarita. Se vede clar in privirea lui. Totusi trebuie cercetata cauza! Biserica este o institutie mare si buna si utila, dar sigur unii au derapaje...cred ca tot mandria si lacomia sunt de vina.
10
19
Stia ISU de ce a amendat cu 10 mii de lei pe organizatori.Mereupreaferictu' daniel trebuie sa-si faca slujbele cu cisterna de pompieri la usa pt ca nu isi va primi avizul de la ISU ptr prevenire PSI.
8
8
Teatru ieftin!
4
20
Se vede ca esti rau intentionata,biserica de lemn a fost conceputa de preotul DIDEL care a emigrat in Canada tot din cauza voastra care huliti fara a sti nimic .
21
5
Fostul preot Ciulei este ginerelelui Hansa fost primar in Cernavoda, cel mai mare hot, condamnat cu executare.Cernavodenii stiu ca inainte de a termina ginersu teologia, a construit biserica de lemn in stil maramuresean Sf.Andrei.Este casatorit cu Ana fata lui hazna.Fisu Tiberiu, este in puscarie, asa a inteles hansa ca este mai bine sa stea fisuin puscarie iar el pensionar in libertate.Frumoasa tara nefericit popor.
6
24
Prin vrajitorie, magie si minciuni s-a indus in mentalul colectiv ca puterea unei natiuni sta sta in numarul de biserici pe care le are, cit si efectivele pochesti.Adevarul e ca aceasta indica de fapt concentratia de imbecili pe metrul patrat pe care il are acea tara.Asta reiese si din ce spune acest individ.
14
14
Le-a stricat barbasilor prostirea neamului. Credeam ca si-a dat foc in gest de protest ca mor copiii din Afganistan. Aaaa, si-a dat foc superificial fiindca nu mai primeste bani de la oameni. Mai departe.
19
19
Rromanule esti pe faras...ar trebui sa procedezi precum pr.Ciulei sa iti dai foc ptr furaciunile de la SACT.Zilele iti sunt numarate iar DNA si Politia Fraudelor Economice este pe urmele tale De unde ai avut bani sa iti cumperi apartament in Constanta de cand esti director la SACT?.Cred ca vei ajunge inapoi la Lefter Marian sa ii cari boxele prin campus tiganule.
13
1
Lasa ca ai BUTICURI in CERNAVODA in cartierul COLUMBIA si in sat SALIGNY, tu nu ai fost PREOT ai fost GOLAN la fel ca fratele tau
15
19
nu mai doarme reporterita la noapte
10
3
credinta in suflet , popii la gara, preotii cati or mai fi prin schituri ascunse in padure la cinste
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102