REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un fost primar de la Bărăganu şi actualul, care e soţia fostului, trimişi în judecată de DNA!

Un fost primar de la Bărăganu şi actualul, care e soţia fostului, trimişi în judecată de DNA!

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 369

Magdalena Neague

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Magdalena Neague, administrator împuternicit al S.C. La Titu Frumosu S.R.L. (la data faptelor), Neague Titu și a societății în cauză.

Procurorii DNA au precizat că Magdalena Neague, administrator împuternicit al S.C. La Titu Frumosu S.R.L., a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, și SC La Titu Frumosu SRL pentru săvârșirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și Neague Titu, la data faptelor administrator în fapt al S.C. La Titu Frumosu S.R.L și primar al comunei Bărăganu, județul Constanța, pentru săvârșirea infracţiunilor de complicitate la folosirea sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2015 - 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al S.C. La Titu Frumosu S.R.L., beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deținea în baza unor documente justificative perfect valabile.

O parte din aceste documente au fost puse la dispoziție de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu. Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra conturilor deținute de către inculpații Neague Magdalena, S.C. La Titu Frumosu SRL și Neague Titu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauza. Precizăm că, în momentul de față, Magdalena Neague (soția lui Titu Neague) este actualul primar de la Bărăganu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai bucurati asa tare de necazul unor oameni , ca vad bine nici nu stiti cum stau lucrurile, Stiti cum este cu necazul? azi e la ei miine poate fi la voi. Lasatii sa si rezolve singuri problemele,
0
0
Nu le Mai lua apararea la muistele din PSD CA au furat si aerul populatiei,sint niste Hoti niste puroaie infecte,niste ciume infecte,si jeg esti tu si familia ta,daca ai familie CE sa scris despre aceasta ,,Doamna,,cred CA e adevarat,nu-i cunosti trecutul,deci numai vorbi,dar nu conteaza,banul sa iasa
8
0
Mai jegule care vorbesti de femeile din PSD, chiar crezi ca nu te depistam ..?? Proasta doamna Ionela daca nu te o gasii si sa te bage pe tine in puscarie , la ce minciuni ai spus de EA. Sa-ti fie rusine am lucrat cu fata asta o viata in comert, si afar de faptul ca toata viata ei a muncit cinstit, nu stiu altceva . Doamne cum puteti sa denigrati oamenii in asa hal Sa va fie rusine derbedeilor
0
6
De acord cu Relu,desfiintati comuna.Acolo ori sunt doar prosti ori numai mocangii.Cum poti vota in asa hal nu pot concepe.
3
1
PSD, presul lui Basescu ! E vorba de 600 de ha pe care trebuiau sa puna mana peocurorii si judecatorii lui Basescu. Asa se face justitie in Romania. Procuror DNA de caz, fratele lui Sebastian Bodu, seful Anaf si europarlamentar pe vremea lui Basescu
2
3
PSD-ul si-a luat teapa la Baraganu ! Bine , cine se aseamana , se aduna ... Titi Frumosu , alaturi de amantii sai , au dus in derizoriu ideea de administratie publica . Si de politica ... Acum , PSD - ul trebuie sa-si puna cenusa in cap : au risipit banii pe alegeri si pe mituirea alegatorilor ! Ce va urma ? Un primar PNL , care va fi incatusat in cateva luni dupa noi alegeri ! Tot pentru coruptie ... Desfiintarea comunei ar fi cea mai buna solutie !
5
2
Toti prosti sant membri psd ciuma rosie
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218