9.4° Constanța Sâm., 10 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6208
9.4° Constanța Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6208

Un fost șef al ANAF și-a recunoscut vina la DNA Constanța! A primit 3 ani!

Replica API 29 noiembrie 2016 381

În dosarul lui Babinciuc!

În dosarul lui Babinciuc!

Florentina Șerban, fost șef în ANAF, și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA Constanța. Mai exact, aceasta a încheiat un acord de recunoaștere, ce a fost admis de către Tribunalul Constanța, pe 29 noiembrie anul curent, instanță ce i-a stabilit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare cu suspendare sub supraveghere. Precizăm că este vorba despre un dosar instrumentat de către procurorul Andrei Bodean, în care este vizat și afaceristul Andi Sergiu Babinciuc.

Mai exact, Florentina Șerban, în calitate de şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, în perioada 2012 – 2013, a avizat documente prin care se dispunea, în mod nelegal, rambursări de TVA către societățile controlate de afaceristul Andi Segiu Babinciuc. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către el au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective. Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip “fantomă”și ulterior a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă. La data 7 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit “împuternicire”, prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii anticorupție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
24293852535
5/49
34141613125
joker
29311440368