REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un fost şef de IPJ demis de Tobă în 2010 este numit de Rus adjunct al său la conducerea IGPR

Un fost şef de IPJ demis de Tobă în 2010 este numit de Rus adjunct al său la conducerea IGPR

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 708

Comisar-şef de poliţie Constantin Nicolescu, demis în 2010 de la conducerea IPJ Dolj de ministrul Vasile Blaga şi de şeful IGPR de atunci, Petre Tobă, în urma unui control, a fost numit marţi în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Române, post ocupat acum tot de Petre Tobă.

Constantin Nicolescu a fost demis în august 2010 de la conducerea IPJ Dolj, la un an şi patru luni după ce fusese numit în funcţie, în urma unui control al MAI, care a constatat nereguli la nivelul IPJ. Controlul a fost făcut în urma mai multor scandaluri stradale provocate de grupări interlope din Craiova. Nicolescu a fost repus în funcţie în ianuarie 2011, după ce Curtea de Apel Craiova a suspendat, la cererea sa, ordinul ministrului Blaga prin care fusese demis.

Tot marţi, ministrul de Interne, Ioan Rus, a împuternicit alţi doi adjuncţi ai şefului Poliţiei Române, comisar-şef de poliţie Claudiu Vasile Cucu (până în prezent director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate) şi chestor de poliţie Viorel Vasile, fost director al Direcţiei de Investigaţii Criminale.

De asemenea, chestorul de poliţie Florentin Robescu, fost adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, a fost numit director al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Tot prin ordin al ministrului de Interne, comisar-şef de poliţie Tanco Alexandru, fost adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, a fost numit director al Direcţiei Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Începând tot de marţi, chestor de poliţie Lucian-Ioan Muntean, fost adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost împuternit în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

De asemenea, comisar-şef de poliţie Vasile Tache, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, iar comisar-şef de poliţie Ioan-Nicuşor Todiruţ, a fost mutat de la şefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614