REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un fotbalist din Liga I, un cunoscut afacerist şi tatăl unui condamnat din Jaful Secolului, executaţi de Fisc

Un fotbalist din Liga I, un cunoscut afacerist şi tatăl unui condamnat din Jaful Secolului, executaţi de Fisc

Replica API 8 ianuarie 2015 | 00:33 398

Pe listă, şi securistul care a luat Întreprinderea de Metale Rare de la Vadu

Pe listă, şi securistul care a luat Întreprinderea de Metale Rare de la Vadu

George Cîrjan

Nume cât se poate de sonore pe lista datornicilor executaţi de Fiscul dobrogean, care le scoate la vânzare terenurile, casele şi maşinile la preţuri de chilipir. Aşa au ajuns în situaţia de a-şi vedea bunurile puse pe tarabă un cunoscut fotbalist din Liga I, un controversat afacerist constănţean, tatăl unuia dintre autorii condamnaţi din celebrul Jaf al Secolului, dar şi securistul care a preluat Întreprinderea de Metale Rare de la Vadu. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, din cadrul ANAF, prin intermediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa, a anunţat ieri că organizează pe 20 ianuarie a doua licitaţie pentru vânzarea mai multor maşini aflate în proprietatea firmei debitoare Vifrana SA din Constanţa, controlată de controversatul afacerist şi fost politician Vasile Frâncu.

Eugen Darie, sursa foto: evz.ro

Este vorba despre două Cielo, un Mercedes Benz E 280, o Dacia, o Toyota Land Cruiser şi trei Peugeot Partner, cu un preţ total de pornire al licitaţiei de 141.900 lei, fără TVA. După cum era şi normal, cele mai scumpe sunt limuzinele folosite personal de Vasile Frâncu, Mercedesul fiind evaluat la 33.450 lei, fără TVA, echivalentul a circa 7.500 de euro (preţ foarte bun pentru o maşină din această clasă, fabricată în 2006), în timp ce Toyota Land Cruiser, de asemenea din 2006, are ca preţ de pornire 36.075 lei, adică nici 8.200 de euro, de asemenea un preţ excelent pentru o astfel de maşină. Tot ieri, Fiscul a anunţat pentru aceeaşi zi de 20 ianuarie a doua licitaţie pentru vânzarea unui teren intravilan de 18.808 metri pătraţi, cu numeroase construcţii pe el, situat în localitatea Însurăţei, din judeţul Gorj, proprietatea debitorului Prosidex SRL din Constanţa. Preţul de pornire al licitaţiei pentru terenul din zona Motru este de 463.368,75 lei, fără TVA. Firma este deţinută de Ştefan Crăciunescu, securistul care a preluat fosta Întreprindere de Metale Rare de la Vadu, dar care are exploatări miniere şi în judeţul Gorj. Pe lista debitorilor executaţi de Fisc se află şi Jenică Darie, din localitatea tulceană Măcin, căruia statul îi scoate la licitaţie, pe 16 ianuarie, două terenuri extravilane din Măcin, de 5.000 metri pătraţi, cu preţ de pornire de 3.467 lei fără Tva, respectiv 1.250 metri pătraţi, cu preţ de pornire de 991 lei.

Fotbalist din Liga I, lăsat de Fisc fără vila cumpărată prin programul „Prima Casă”

Aparent necunoscut, Jenică Darie este tatăl lui Eugen Darie, unul din autorii celebrului Jaf al Secolului, în care trei tulceni au spart Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012, de unde au furat şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud, în valoare totală de peste 300 de milioane de euro. Din nefericire pentru imaginea noastră şi, mai ales, pentru cultura umanităţii, Darie şi ceilalţi borfaşi au distrus operele de artă, aştepând acum judecarea recursului pentru condamnarea de 6 ani şi 8 luni de închisoare primită. Lista personalităţilor zilei executate de Fiscul dobrogean este completată de un cunoscut fotbalist din Liga I, căruia ANAF i-a scos la vânzare o impozantă vilă, achiziţionată prin programul „Prima Casă”. Este vorba despre George Cîrjan, de 26 de ani, atacant al echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, unde a ajuns de la FC Botoşani. AJFP Galaţi organizează pe 23 ianuarie o primă licitaţie pentru vânzarea unei case cu 6 camere, cu dependinţe, cu suprafaţă de 164,55 metri pătraţi, cu teren intravilan de 1.733 metri pătraţi cu destinaţia curţi, situată în localitatea Vânători, din judeţul Galaţi, cu un preţ de pornire de 370.400 lei, fără TVA. Creditorii fotbalistului Cîrjan sunt, în proporţie egală, statul român, prin Ministerul Finanţelor, respectiv BCR.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102