REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un fotomodel, un poliţist DGA şi omul lui Gruia Stoica, numiţi la conducerea CFR Marfă

Un fotomodel, un poliţist DGA şi omul lui Gruia Stoica, numiţi la conducerea CFR Marfă

Replica API 6 iunie 2014 | 00:00 3001

Alegerile ministrului Dan Şova

Alegerile ministrului Dan Şova

Noul Consiliu de Administraţie al CFR Marfă are o componenţă deosebit de pestriţă, un fotomodel, un poliţist DGA şi omul de bază al milionarului arestat pentru corupţie Gruia Stoica, printre alţii, urmând să conducă destinele uneia din cele mai problematice companii de stat. Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a schimbat miercuri seară întreaga conducere a CFR Marfă, fără nici o explicaţie, la puţin timp după ce a procedat în acelaşi fel la Tarom şi Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Astfel, au fost demişi administratorii Liviu Radu (preşedinte), Bogdan Ioan Constantinescu, Teodor Constantinescu, Ionuţ Georgescu, Vasilică Ţugui, singurul care a rămas în funcţie fiind George Buruiană, prezent şi în Consiliul de Administraţie al CFR SA. Buruiană a mai fost şef al CFR Marfă între anii 1998 şi 2001, după care a lucrat, timp de un deceniu, pentru milionarii Cristian Burci, alături de care a fondat transportatorul feroviar privat de marfă Sevtrans, şi apoi pentru Gruia Stoica, arestat în prezent pentru dare de mită.

Alături de omul lui Gruia Stoica mai fac parte din noul CA al CFR Marfă Mircea Florin Biban (inspector şef la Inspectoratul de Siguranţă Feroviară Cluj în cadrul Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română), Alina Pârâială (director de cabinet al ministrului Transporturilor, prezentă şi în CA-ul de la CFR SA), Dan Toader (consilier la Ministerul Transporturilor), Dan Jianu, Vasile Rodin Calomfirescu şi Elena Veronica Merticariu (consilier personal la Ministerul Transporturilor). Din cei amintiţi, atrage atenţia revoluţionara din Hunedoara Elena Veronica Marticariu, fostă, printre altele, membră a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, acum specialistă în Transporturi, atât ca membră a comisiei de privatizare a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, cât şi, iată, ca şefă peste CFR Marfă. Şi Vasile Rodin Calomfirescu atrage atenţia, deşi pare a fi singurul în cazul căruia această atenţie nu ridică semne de întrebare. Fost poliţist de frontieră, Calomfirescu vine la conducerea CFR Marfă din poziţia de ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). În fine, cea mai interesantă figură din noua conducere a CFR Marfă, colosul de stat cu afaceri de miliarde de euro, este clujeanca Alina Pârâială. Aciuată în Guvern încă de prin 2011, iniţial la cabinetul şefului Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, pe atunci clujeanul pedelist Cristian Haiduc, preluată apoi de conservatoarea Maria Grapini, fotomodelul Alina Pârâială a poposit şi în cabinetul pesedistului Dan Şova. Iar apelativul de fotomodel nu este unul de complezenţă, pentru "designul" prezentat de focoasa brunetă din Cluj Napoca, ci chiar una din fostele sale îndeletniciri, după cum se poate vedea şi în fotografiile alăturate.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clujeanca- din Harlau
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218