REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un GREFIER din CONSTANȚA se ZBATE să obțină SALARIU mai MARE, în instanță!

Un GREFIER din CONSTANȚA se ZBATE să obțină SALARIU mai MARE, în instanță!

Replica API 28 septembrie 2021 | 23:34 3502

Un grefier din Constanța se zbate să-și câștige drepturile salariale după ce, în 2018 a promovat un concurs de promovare de la grefier arhivar șef cu studii medii la grefier arhivar șef cu studii superioare. Curtea de Apel Constanța, acolo unde activează, i-ar fi adus la cunoștință că acest lucru se va întâmpla când cadrul legal va permite, însă grefierul a mers în instanță.

foto: realitatea.net

Astfel, în iunie, Tribunalul Constanța a declinat competența materială de soluţionare a cererii de chemare în judecată formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâţii Curtea de Apel Constanţa şi Ministerul Justiţiei, în favoarea Tribunalului Bucureşti. La Tribunalul București, pe 7 septembrie, s-a decis declinarea competenţei de soluţionare a cauzei, în favoarea Curţii de Apel București – Secția de contencios administrativ și fiscal. Pe 23 septembrie, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București, urmând să se stabilească termenul de judecată.

În motivarea în fapt a cererii reclamanta a arătat, în esență, că își desfășoară activitatea în cadrul pârâtei Curții de Apel Constanța, în calitate de grefier arhivar șef, calitate în care a participat la examenul organizat de transformare a postului de grefier arhivar șef cu studii medii în postul de grefier arhivar șef cu studii superioare la data de 11.12.2018, fiind declarată admisă. Susține reclamanta că, deși au trecut aproape trei ani de la afișarea rezultatelor examenului susținut la data arătată, nu a primit – până la momentul formulării prezentei cererii de chemare în judecată - nicio decizie de promovare din funcția de grefier arhivar cu studii medii în funcția de grefier arhivar cu studii superioare. A mai arătat că, prin intermediul răspunsurilor formulate la cererile adresate, i-au adus la cunoștință că, deși examenul de promovare susținut la data de 11.12.2018 este valid și valabil, transformarea postului de grefier arhivar cu studii medii în post de grefier arhivar cu studii superioare va avea loc la momentul în care cadrul legislativ va permite.

Pârâta a depus întâmpinare și a precizat că nu poate fi obligată la pretențiile reclamate, respectiv la emiterea deciziei de promovare și la plata diferențelor salariale începând cu data de 11.12.2018 deoarece competența de a emite acte administrative în acest sens, urmată de plata diferențelor salariale, poate fi realizată ulterior modificării statelor de posturi, prerogativă care aparține Ministerului Justiției.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati omului dreptul sau si nu il mai plimbati pe drumuri. La functii diferite, salarii diferite.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614