REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un grup american vrea să construiască un complex medical la Timişoara. Ce dotări va avea campusul de 300 milioane euro

Un grup american vrea să construiască un complex medical la Timişoara. Ce dotări va avea campusul de 300 milioane euro

Replica API 5 iulie 2013 | 00:00 179

Un complex medical format dintr-un spital de 600 de paturi, 300 de apartamente, o şcoală şi o grădiniţă, dar şi un centru de pregătire pentru asistente s-ar putea construi în anii următori la Timişoara, investiţia ridicându-se la 300 de milioane de euro, a anunţat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş (CJT), Titu Bojin, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că un grup american doreşte să construiască, la Timişoara, un complex medical care să includă un spital, apartamente, o şcoală, o grădiniţă şi un centru de pregătire pentru asistentele care vor munci aici.

"Ieri (miercuri - n.r.) am semnat protocolul cu un grup de investiţii din SUA, mai exact cu firma GPM, care mă împuterniceşte să propun Consiliului Judeţean Timiş realizarea unui campus spitalicesc. Acest campus ar urma să includă un spital cu 600 de paturi, 300 de apartamente, o şcoală şi o grădiniţă, cu până la 300 de locuri, dar şi un centru de pregătire pentru asistentele care se vor pregăti timp de trei ani şi care vor participa la ce se întâmplă în acest spital", a declarat Titu Bojin.

Potrivit liderului CJ Timiş, în aproximativ trei luni urmează să fie stabilită cu exactitate locaţia unde va fi construit acest complex.

"În trei luni stabilim locaţia, dacă lucrurile decurg bine. În mod normal ar trebui ca locaţia să fie la marginea Timişoarei, în apropierea comunei Giroc, pe locul unei foste unităţi militare. Avem acolo suprafaţa de teren necesară, însă nu s-a stabilit deocamdată suprafaţa exactă. Mai discutăm. Construcţia se va face pe banii lor, CJT dă doar terenul şi infrastructura. Este o investiţie de 300 milioane de euro din partea americanilor ", a declarat Bojin.

Potrivit liderului CJ Timiş, odată finalizată această investiţie vor fi create 500-600 de locuri de muncă.

Bojin a mai spus că în luna august, plenul Consiliului Judeţean Timiş va avea de aprobat această investiţie, iar după aprobare, în aproximativ trei luni ar urma să se deschidă şantierul pentru construcţia campusului.

Termenul de finalizare al întregii investiţii ar putea fi fixat peste trei ani.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108