REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un grup de sectanți`agață`noi adepți, în Tomis 3. Video

Un grup de sectanți`agață`noi adepți, în Tomis 3. Video

Replica API 22 mai 2022 | 00:03 7795

”Spectacol” inedit în Tomis 3. Constănțenii care s-au aflat în zona Tomis, sâmbătă, în jurul prânzului, au avut parte de o predică religioasă în aer liber. Astfel, un grup de aproximativ 10 persoane, condus de o femeie, încercau să aducă pe calea cea dreaptă ”păcătoșii„ care treceau prin zonă. Adepți ai unei secte numită Biserica Casa Olarului, aceștia își propovăduiau preceptele religioase în fața celor ieșiți la piață sau la o plimbare de sâmbătă.

Oamenii care se odihneau pe bănci sau cei care treceau prin Tomis 3 au avut parte de un spectacol gratuit. Astfel, un grup religios format din circa 10 persoane, încercau să câștige noi adepți pentru Biserica Casa Olarului. Conducătoarea lor, care probabil că era un fel de predicator, s-a apucat să îi ”certe„ pe trecători și să încerce să îi aducă pe calea cea bună. Cu toate că avea o voce destul de impunătoare, cei din jur nu păreau a o băga în seamă, predica ei fiind aplaudată doar de ceilalți adepți. Predica s-a încheiat cu un imn cântat de tot grupul, care s-a bucurat totuși de mai multă apreciere din partea publicului.

Să ne lase în pace cu sectele lor

Lumea din jur s-a arătat mai degraba indignată decât atrasă de acest spectacol, pe alocuri penibil, unele persoane fiind de-a dreptul oripilate:„Să ne lase în pace cu sectele lor. Noi suntem creștini, credem în Dumnezeu, nu în olarii lor. Sunt baieți tineri, păcat că se lasă folosiți de asemenea oameni.” a declarat un constănțean pentru Replica.

Ce este Biserica Casa Olarului

Casa Olarului e o religie inventată de pastorul Wayman Mitchell, din Prescott, Arizona, în anii 1970. Potrivit doctrinei, în procesul de ucenicie al bisericii, oamenii trebuie să predice pe străzi şi în locurile publice învăţăturile de credinţă. Secta a ajuns în Romania în anul 1992. Casa Olarului funcţionează că o biserica creştină liberă neapartinand unei religii, însă crezul său e pe principii penticostale. Membrii sectei care se declară una creștină nu se închină la icoane, nu o recunosc pe Fecioara Maria, dar cred în Iisus și Sfântul Duh.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Whatsapp +40732554551 Doamne ajuta Amin!
1
0
Pai biserica catolica poate spune despre biserica ortodoxa ca sunt sectanti. Ce zici Virgile, cu e ? Esti sectant? Lamureste ne.
1
0
Bolnavi psihic la balaceanca cu ei
0
1
Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez Iisus nu a creat 5000 de credinte La puscarie cu ei trb amendati maxim pentru tulburarea ordinii si linistii publice Speriau copii Sectari sp urc ati
0
1
Cine nu apuca sa inteleaga sensul si profunzimea religiei, considera ca mai mult ca sigur nici altii nu au suficienta minte antrenata ,asa ca nitelus tupeu si uite cum devii mare lider ,,spiritual''.Treaba tine, ,,ie multi prosti'' ,deci in numele libertatii religioase,se dezvolta si snopuri de bla-blagii . Nu-i nimic,doar sa nu faca rau. Prostia si incultura nu sunt ilegale.
1
0
Nu este secta, este un cult religios. Conform apelativului tau, inseamna ca orice alta religie crestina este secta, inclusiv ortodoxia sau catolicismul.
0
0
Sa-ti fie rusine ca ai publicat un astfel de articol... ca din cate vad nu te-ai informat corect despre ei... si mai aveti pretentii sa nu fiti judecati cand voi judecati pe altii fara sa stiti decat coperta.. rusine sa va fie!!
0
0
Virgile, tu stii cum arata ghilimelele in Limba R*****? Sau la tine in Henri Coanda nu se face scoala
0
0
Oare ce sunt aia sectanti ? Virgile, aveam mai multe asteptari de la tine.
0
0
pt tomis4 .. au inceput cu cartierele mai sarace... mai confort 2,3.. zona buna
0
0
Daca erau LGBT , nu erati asa de veninosi..! O sarman popor!
0
0
I-a palit damblaua mistico-religioasa.
1
0
De ce sunteti asa de nesimtiti de zi cu zi? Cum ar fi sa scrie si altii articole despre jurnalismul de doi bani pe care il practicati zi de zi
1
0
Sa schimbe doua litere din al doilea cuvant al denumirii si vor veni multi tineri.
0
0
...daca le lasa pe fetele alea o noapte cu mine, sa ma convinga in toate pozitiile...
1
0
e vorba de olaritul gaosului .**.
1
0
daca au legatura cu olarul , de ce nu au impartit si oale , caci si-ar fi gasit multi adepti printre prostii de romani...!?!
1
0
delir mistic
1
0
mai degraba ar gasi clienti in poarta 6, n-au ales bine cartierul
1
2
La munca in agricultura cu ei!
4
0
Cauta clienti. Altfel sunt religii moarte.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367