REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

UN HOŢ a FOST PRINS cu aplicaţia ‚Find My Iphone’

UN HOŢ a FOST PRINS cu aplicaţia ‚Find My Iphone’

Replica API 20 octombrie 2021 | 12:26 2030

Dilaver Regep Denis a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta este acuzat că, în noaptea incidentului, prin escaladarea ferestrei de la dormitor lăsată deschisă, a pătruns într-un apartament, iar din interior a sustras două telefoane mobile mărcile Iphone 11 Pro Gold și Iphone 6, prejudiciul cauzat fiind de 6000 de lei. De asemenea, inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice din Constanța, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Hoțul a fost prins cu ajutorul aplicației‚Find My Iphone’.

Cum s-au derulat faptele

Potrivit victimei, în timp ce dormea împreună cu soțul său într-unul din dormitoarele apartamentului, a fost trezită de mai multe zgomote din cameră, iar când a deschis ochii și a vrut să se ridice din pat, a constatat că în încăpere se afla o persoană necunoscută, dându-și seama totodată că acea persoană scosese telefoanele de la încărcat. Ulterior, victima a constatat că ii fuseseră sustrase două telefoane: un Iphone 11 Pro Gold şi un Iphone 6. A două zi persoana vătămată a observat pe perdeaua dormitorului din care i-au fost sustrase cele două telefoane mobile câteva mici pete de sânge cu privire la care afirmă că ar aparține autorului infracțiunii de furt calificat, întrucât niciunul dintre cei care locuiesc în apartament nu a suferit vreun accident, astfel încât a fost efectuată o nouă cercetare la fața locului.

Hoţul, găsit cu ajutorul aplicației “Find my Iphone”

Soţul persoanei vătămate a declarat că, a doua zi, a intrat în aplicația „Find my Iphone” cu ajutorul căreia poate localiza un alt Iphone. Astfel, a introdus în aplicația contul de Icloud al telefonului marca Iphone 11 ProGold care i-a fost sustras soției, iar aplicația i-a indicat zona Stației de Epurare de lângă Secția 5 Poliție ca fiind zona în care se află telefonul. Ajuns aici, a fost întâmpinat de Dilaver Regep Denis, care nu a recunoscut furtul telefoanelor mobile, acesta fiind prins pe baza câtorva pete de sânge găsite pe pervazul geamului, inculpatul având o rană la mână în momentul jafului.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au hotărât condamnarea inculpatului la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 14 octombrie 2021 şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era sosoaca , cauta pastile !
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369