REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un împingător cu 90 tone de combustibil la bord s-a scufundat

Un împingător cu 90 tone de combustibil la bord s-a scufundat

Replica API 7 aprilie 2014 | 00:00 158

Incendiu la o navă, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Incendiu la o navă, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Un incendiu de proporţii a avut loc în seara de vineri, pompierii constănţeni luptându-se cu flăcările timp de ore bune. Însă, în dimineaţa de sâmbătă, 5 aprilie, furia naturii avea să dea bătăi de cap acţiunii de stingere a flăcărilor. Din pricina vântului, care sufla cu putere, focul s-a reaprins, militarii ISU Dobrogea fiind nevoiţi să intervină din nou. Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul a fost lichidat sâmbătă, în jurul orelor 11.00, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Reamintim că pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină, vineri seara, pe Canalul Dunăre Marea Neagră, la kilometrul 29+500, în dreptul localităţii Poarta Albă. Incendiul izbucnise la un împingător, Dunafoldvar, aflat sub pavilion ungar, care avea un convoi de şase barje. Acesta plecase din Portul Constanţa şi se îndrepta către Cernavodă. Ajuns în dreptul localităţii Poarta Albă, un incendiu a izbucnit din cauza instalaţiei electrice, fiind vorba de un scurtcircuit. Echipajul, format din 5 români şi 2 maghiari, a observat focul şi a sunat la 112, între timp trăgând nava la mal, reuşind să scape. De aici au intervenit şi pompierii, care s-au luptat atât cu fumul gros, dar şi cu flăcările ameninţătoare. Cu greu au reuşit să ajungă la locul unde a izbucnit vâlvătaia, lupta durând toată noaptea. De dimineaţă, din cauza vântului, focul s-a reaprins, dar militarii au fost pe fază, intervenind prompt. Marinarii au ajuns la Cernavodă cu un alt remorcher, barjele fiind preluate de un alt remorcher. Din câte se pare, împingătorul Dunafoldvar s-a scufundat. Menţionăm şi faptul că vasul avea la bord 90 tone de combustibil care ar fi putut provoca un dezastru ecologic. Din fericire, echipajul a reuşit să scape cu viaţă. Împingătorul va fi scos la suprafaţă cu ajutorul mai multor barje, care vor sosi de la Galaţi. Traficul pe canal, la locul incidentului, se desfăşoară pe un singur sens.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102