REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un înalt oficial chinez recunoaște că SARS-CoV-2 provine din laborator

Un înalt oficial chinez recunoaște că SARS-CoV-2 provine din laborator

Replica API 23 iunie 2021 | 00:07 1385

Șeful contraspionajului din China a fugit în Statele Unite ale Americii în februarie. Certudinea cu privire la acuratețea acestei informații este foarte mare. E oficialul cu cel mai înalt rang care a defectat din China în America, scrie antena3.ro

Dong Jingwei, în vârstă de 57 de ani, ministru adjunct pentru securitate de stat din Beijing a confirmat că pandemia își are originea în experimentele din laboratoarele chinezești. Jurnalistul Adam Housley care a dezvăluit primul informația obținută de la serviciile secrete americane spune că americanii nu au un singur defector din China, ci mai mulți.

Defectarea în SUA a șefului contraspionajului chinez este o lovitură năprasnică dată de serviciile americane. Adam Housley spune că cei din FBI l-au avut prima dată, după care l-au dat celor din Direcția de Informații a Armatei SUA.

Faptul că șeful contraspionajului chinez se află în mâinile serviciilor din America a fost ținut secret pentru că temerile că serviciile secrete americane sunt infiltrate sunt foarte mari. Se pare că Dong Jingwei a ajuns în SUA în februarie 2021. A luat un avion din Beijing în Hong Kong și apoi din Hong Kong în SUA, sub pretextul că vrea să-și viziteze fiica, studentă la o universitate din California.

Numele lui Dong nu a apărut aproape niciodată în presa de limbă engleză a Chinei. Însă, după apariția informației că a defectat în SUA, site-ul South China Morning Post, a publicat imediat o declarație pe care i-o atribuie, în care acesta ar vorbi despre întărirea eforturilor pentru a-i prinde pe agenții străini.

Publicația susține că Dong ar fi făcut această declarație la trei zile după ce-a apărut public că Dong Jingwei a defectat în SUA. Publicația susține că ar fi luat declarația de pe un site al unei comisii care controlează serviciile chinezești, și că declarația ar fi fost făcută la o conferință, dar nu publică nici o fotografie care să ateste că Dong ar fi fost prezent la acea conferință și nici nu spune unde ar fi avut loc aceasta.

Publicarea acestei declarații pare să fie mai degrabă o tactică prin care China încearcă să nege că americanii au pus mâna pe un oficial important om din serviciile chinezești.

Ziarul britanic The Times citează un oficial care spune că încercarea Chinei de a nega că Dong a defectat, e un bluf, dacă se va dovedi că șeful contraspionilor chinezi chiar a defectat.

Dong are mulți ani în spate în Ministerul Securității din China. Pe rețelele sociale ale activiștilor anti-comuniști, speculațiile abundă. The Times scrie că Han Lianchao, un actvisit care a defectat în 1989 după masacrul din Piața Tiananmen, spune că despre Dong s-ar fi discutat la întâlnirea sino-chineză din Alaska din martie. Susține că Wang Yi, ministrul de externe chinez, le-ar fi cerut americanilor să-l extrădeze pe Dong.

Cererea ar fi fost respinsă de secretarul de stat american, spun ziariștii britanici de la The Times. Un oficial de rang înalt din administrația de la Washington, citat de The Times, a negat că o asemenea discuție ar fi avut loc în Alaska.

Surse americane au declarat pentru RedState că oficialii chinezi într-adevăr ar fi cerut extrădarea lui Dong, dar că Blinken n-a refuzat pentru că în acel moment nu știa că Dong a defectat în SUA. Secretarul de stat american le-a spus chinezilor că Dong nu se află pe teritoriul SUA.

Anthony Fauci a recunoscut că pe 22 februarie a discutat despre ce ipoteză a originii virusului să fie acceptată cu un grup care ulterior se va face remarcat ca principala cale de propagare a tezei că virusul ar veni din natură, fără să fie în stare să prezinte o singură dovadă.

Cei care au susținut ipoteza nedovedită a originii naturale sunt implicați direct în tipul de experiemente genetice care s-ar putea să fi dus la pandemie. Anthony Fauci a scris în 2011 că riscul unei pandemii care ar putea rezulta din aceste experimente merită asumat. Nu a precizat că populația își asuma acest risc, fără ca măcar să știe. A finanțat astfel de experimente în laboratoare din SUA, Europa și China încă din 2002, dinainte de apariția primului sars.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in siberia ,acolo i loc gol destul !
2
0
Chinezii s-au inmultit ,produc virusuri ucigase pentru a migra pe noi teritorii libere.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367