REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un individ care a TERORIZAT Constanţa, săltat de pe aeroport! A fost extrădat din Spania

Un individ care a TERORIZAT Constanţa, săltat de pe aeroport! A fost extrădat din Spania

Replica API 22 septembrie 2016 | 11:53 346

Furturi prin metodele „telecomanda” şi „bujia”

Furturi prin metodele „telecomanda” şi „bujia”

Pomac Zeinur este un individ care pur şi simplu i-a terorizat pe locuitorii de la malul mării. Este cunoscut cu antecedente penale din 2006 dar nu s-a potolit şi şi-a continuat activitatea infracţională până în martie 2016, atunci când au avut loc percheziţii la indivizi suspectaţi de furturi din auto. Numai că Pomac a fugit în Spania, fiind extrădat acum. El a fost ridicat de oamenii legii constănţeni de la Aeroportul Henri Coandă.

Amintim că, pe 22 martie au fost efectuate percheziţii în municipiul Constanţa, la domiciliile celor vizaţi fiind găsită o parte din bunuri. Mai exact, Alexandru Ionuţ Şerban, Mursel Iusein şi Asan Iaşar, în perioada mai - septembrie 2015 ar fi sustras bunuri din autoturisme, în valoare totală de peste 60.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de peste 90%. Bărbaţii au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constiutuirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Totodată, precizăm că ei sunt mai vechi „cunoştinţe” ale oamenilor legii, în special ca hoţi din maşini. Putem spune că, pur şi simplu, au terorizat Constanţa, dând spargere după spargere. Acţionau prin două metode, adică telecomanda de bruiaj şi bujie. Cea din urmă se referă la o bujie învelită într-o şosetă, care se aruncă în geamul vehiculului sau se ia doar partea ceramică a bujiei, se leagă cu elastic şi se foloseşte precum o praştie. Geamul se parge imediat, în bucăţele mici, fără a face zgomot. Astfel, hoţii nu aveau nevoie decât de câteva secunde pentru a opera. Astfel, Iusein Mursel a fost arestat pentru 30 de zile, pe când Alexandru Ionuţ Şerban şi Asan Eşar au fost puşi sub control judiciar. În cauză au fost cercetaţi şi Pomac Zeinur, Husein Taifun şi Mustafa Ferdi, propuşi spre arestare la data de 24 martie. Numai că Pomac era de negăsit. Acesta fugise în Spania, el fiind extrădat acum. A fost ridicat de oamenii legii constănţeni de pe Aeroportul Henri Coandă. De precizat este că individul era cunoscut cu antecedente penale încă din 2006, atunci când era, din nou, audiat, fiind acuzat de înşelăciune şi furturi din auto. Se pare că el îşi făcea veacul prin zona Peninsulară şi fura bunuri din maşini, fiind prins în flagrant în timp ce umbla la încuietorile unei rulote ce aparţinea unor turişti străini. În 2005, acelaşi Zeinur era prins după ce spărsese mai multe vehicule în Satul de Vacanţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218