REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un individ care NU a muncit de la Revoluţie încoace şi-a TERORIZAT mama. DETALII ÎNFIORĂTOARE

Un individ care NU a muncit de la Revoluţie încoace şi-a TERORIZAT mama. DETALII ÎNFIORĂTOARE

Replica API 11 august 2017 | 14:29 342

Se apropie momentul eliberării

Se apropie momentul eliberării

sursa foto Daily Mail

Ion Turcu, în vârstă de 64 de ani (în prezent), din Fântânele, se află în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat la 8 ani 7 luni şi 10 zile, în 2015, pentru că şi-a terorizat, efectiv mama. Femeia a ajuns de mai multe ori în spital şi a îndurat multe. Dar a fost reţinută în ceea ce priveşte plângerile depuse. Motivele sunt de ea ştiute. Cert este că detaliile din rechizitoriu sunt uluitoare şi ne arată cum condamnatul nu a muncit încă de la revoluţie, trăind pe spinarea mamei sale, pe care nu a contenit s-o bată. Şi iată că momentul eliberării condiţionate se apropie…

Nu este la prima abatere, el mai fiind condamnat şi în trecut, dar cu suspendare. Dar tot nu a învăţat nimic din asta şi a continuat s-o bată pe cea care l-a întreţinut dintotdeauna: mama sa. În septembrie 2015, după un episod urât, în care femeia, Maria, a ajuns la spital, individul a fost condamnat. Şi magistraţii i-au contopit pedepsele, rezultând cea de 8 ani 7 luni şi 10 zile, rămasă definitivă în decembrie 2015.

Şi iată că momentul eliberării se apropie. De ce? Pentru că Ion Turcu are peste 60 de ani, iar Art. 100 din Noul Cod Penal prevede: „în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani”. Prin urmare, acesta a rămas cu 4 ani şi aproape 4 luni. Aproape 2 ani a stat după gratii, rămânâd de executat vreo 2. Din aceştia se scade perioada arestului preventiv şi mai sunt luate în calcul şi alte aspecte. Ce mai încolo şi-ncoace: mult a fost, puţin a rămas. Iar individul se va întoarce acasă şi, probabil, va duce acelaşi stil de viaţă parazitar. Dar lucrurile pe care le-a făcut sunt strigătoare la cer. La una dintre şedinţele de judecată s-a discutat despre toată activitatea sa.

Şi totul începe cu faptul că la data de 13.11.2014, pe fondul stării de ebrietate şi al nemulţumirii că nu i se mai dau bani pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice, i-a adresat mamei sale, Maria, cuvinte injurioase, indecente şi de ameninţare cu violenţă, după care a apucat-o cu mâinile de piept şi spate şi a lovit-o cu forţa prin aruncare în marginea canapelei –tip colţar din lemn – după care, la sol, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni traumatice toraco-pulmonare care au pus în primejdie viaţa victimei prin hemotorax masiv stâng cu anemie secundară, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 4o-45 zile de îngrijiri medicale. La Poliţia din Fântânele a sunat o rudă a femeii, un o nepoată. Victima s-a târât până în stradă, apoi s-a ţinut de garduri şi a reuşit să ajungă la domiciliul surorii ei. Aici, nepoata a sunat la Poliţie.

Halal fiu: nu a mai muncit din '89 şi a bătut-o frecvent pe cea care îl întreţinea!

La acea dată femeia nu a vrut să depună plângere. „Nu dorea să îl reclame că să nu îi facă rău, deşi a fost alungată din propria locuinţă pe timp de noapte, pe ploaie, pe zăpadă. Nu doreşte să muncească, iar din anii 1990 trăieşte doar din pensia mamei. Are un comportament agresiv atunci când bea şi de aceea s-a certat cu toţi vecinii, iar atunci când o sun şi mama nu răspunde la telefon trăiesc în continuă tensiune, pentru că nu ştiu ce ar putea păţi, mai ales că fratele meu susţine că doreşte să rămână stăpân”, a declarat fratele inculpatului. Şi scenele s-au repetat, iar pe 18.06.2015, Turcu Ion a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, se arată pe rolii.ro, a rezultat că persoana vătămată este în vârstă de 79 de ani (în 2014), a fost căsătorită, are 2 copii respectiv Ion Turcu în vârstă de 61 de ani și N. C. în vârstă de 56 de ani, aceasta din urmă locuind în municipiul Constanța. Ion a locuit tot timpul în casa părintească, nu este căsătorit, a avut o relație scurtă de concubinaj. Din declarațiile persoanei vătămate rezultă că, de la revoluția din 1989, inculpatul nu a mai muncit, nu a desfășurat nici o activitate din care să obțină sume de bani, acesta trăind din pensia ei de membru CAP și cea reprezentand răscumpărare de la Agenția Restituirii Proprietăților, ducând un mod de viață parazitar și consumând în mod frecvent băuturi alcoolice.

Aceasta a mai precizat faptul că, de fiecare dată când inculpatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, are față de ea o comportare necorespunzătoare, necivilizată, fiind violent în multe rânduri, dar și cu rudele lor, precum și cu vecinii și cetățenii din localitate. Persoana vătămată a mai precizat că în această perioadă mare de timp, pe motiv că nu-i dă bani pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice, i-a adresat cuvinte injurioase, amenințări cu bătaia și cu moartea, fiind bătută de mai multe ori, așa cum s-a întâmplat și în data de 13.11.2014 în jurul orelor 15,30. Astfel, victima a declarat că trăiește într-o stare de teroare. Individul a recunoscut că a agresat-o, dar susține că vina e tot a ei pentru că... l-ar fi provocat...

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu un individ nu a muncit de la revolutie, care revolutie, ci zeci de mii, in frunte cu parlacacatii de ani de zile, si gasti intregi de mafioti milionare care au profitat de prostia altora saraci lipiti.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367