REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un individ cu apucături de interlop, prins cu ţigări de contrabandă, vrea o funcţie în comunitatea turco-tătară

Un individ cu apucături de interlop, prins cu ţigări de contrabandă, vrea o funcţie în comunitatea turco-tătară

Replica API 13 martie 2012 | 00:00 168

Sali Duran o face pe durul în faţa presei

Sali Duran o face pe durul în faţa presei

Un individ de etnie turcă din Medgidia, Sali Duran, cunoscut ca fiind unul dintre contrabandiştii de ţigări din zonă, cercetat de Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa, a trecut la intimidări şi la jigniri, pe motiv că presa i-a făcut publicitate negativă, fapt care îl afectează în cadrul uniunii din care face parte, unde se pregăteşte să candideze pentru o funcţie. Reamintim că la începutul lunii decembrie a anului trecut mai multe percheziţii ale Poliţiei au avut loc la două societăţi comerciale din Medgidia, dar şi la locuinţele administratorilor acestora, iar oamenii legii au găsit în jur de 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Astfel, la domiciliul lui Duran Sali, de 46 ani au fost identificate 862 pachete ţigări fără timbru fiscal sau cu timbre emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, iar la domiciliul lui Arben Sali, de 41 de ani, au fost găsite 1.310 pachete ţigări de contrabandă. Prin indulgenţa autorităţilor, cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate şi nu au fost arestaţi preventiv, aşa cum se întâmplă în astfel de cazuri.

Ameninţări şi jigniri

În cursul zilei de ieri, Sali Duran s-a prezentat, mieros, la sediul redacţiei "Replica", cu rugămintea de a fi şters articolul publicat în luna decembrie, pe tema percheziţiilor. "Noi avem alegeri şi vreau să candidez pentru o funcţie, iar când cineva caută pe Google numele meu, apare acel articol, în care scrie că am 12 dosare (civile n.r.)", a precizat ulterior contrabandistul, într-o discuţie telefonică. Când i s-au cerut mai multe date despre alegerile pentru care se pregăteşte, individul a devenit recalcitrant, ba a început să arunce cu vorbe jignitoare. "Voi nu urmăriţi decât să faceţi rating, vă interesează scandalurile. Nu este deontologic ceea ce faceţi, eu vă rog să ştergeţi un material, iar voi mă întrebaţi de alegeri. Eu, de fapt, nici nu vreau să candidez, eu susţin pe altcineva. Duceţi-vă şi vedeţi-vă de treabă, sunteţi nişte nenorociţi, o să vedeţi voi", a mai spus Sali Duran, într-o altă discuţie telefonică. Ca o concluzie, infractorii care râvnesc la o anumită poziţie pozează în personaje cuprinse de duhul blândeţii, însă, dacă nu reuşesc să-şi atingă scopurile, recurg la ceea ce se pricep mai bine: ameninţări şi cuvinte jignitoare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614