REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un INFRACTOR RECIDIVIST, 'poveşti' lacrimogene în instanţă: 'Aş vrea să fiu lângă familie'

Un INFRACTOR RECIDIVIST, 'poveşti' lacrimogene în instanţă: 'Aş vrea să fiu lângă familie'

Replica API 13 noiembrie 2018 | 00:00 385

FURTURI şi SCANDALURI pe bandă rulantă

FURTURI şi SCANDALURI pe bandă rulantă

A fost cercetat și condamnat de nici el nu mai știe! Judecătoria Medgidia, Fetești sau Hârșova sunt câteva dintre instanțele care s-au pronunțat în cazul său. Este vorba despre Fred Niculae, cunoscut, în special pentru furturi. Acum se află în penitenciarul Poarta Albă și tot încearcă să scape, depunând cereri de eliberare condiționată. Judecătorii i-ar repins cererea, pe motiv că nu a achitat cheltuielile judiciare, nu s-a implicat în activități educaționale și nici nu a prestat muncă în penitenciar. De menționat este și faptul că, recent, a fost trimis în judecată pentru că a fost implicat într-un scandal ce a avut loc înValu lui Traian.

Fred Niculae este din Valu lui Traian și are 4 copii. Acesta a fost implicat în activități infracționale de mulți ani, fiind trimis în judecată și condamnat pentru furturi. Spre exemplu, pe 17.06.2013 fura din Fetești, ajungând în atenția oamenilor de acolo și condamnat la 2 ani cu suspendare. Apoi, pe10.12.2011 dădea ”atacul” în zona Hârșovei, fiind cercetat și codamnat.

A acționat și la Medgidia pe 16.03.2015 și pe 1.03.2015. În 2013 a fost judecar, tot pentru furt, la Judecătoria Oltenița. Apoi a ajuns, din nou, în atenția oamenilor legii din Hâșova, apoi a celor din Medgidia și Mizil. La ultima sa faptă a fost arestat și se află în închisoare din data de 24.04.2015. În acest timp, mai multe dosare se aflau pe rolul instanțelor de judecată, lăsându-se cu condamnări.

Astfel, pe 14.02.2018, magistrații Judecătoriei Slobozia i-au contopit pedepsele, rezultând cea de 5 ani și 20 de zile, din care se va scădea pedeapsa deja executată, din 2015, la zi. Prin urmare, individul a început să formuleze cereri de eliberare condiționată, precizând că familia sa a plătit 800 de lei pentru cheltuielile de judecată, că are 4 copii și că își dorește să fie alături de familia sa.

De cealaltă parte, judecătorii au decis că nu a dat suficiente dovezi de îndreptare, sens în care se impune menținerea hotărârii instanței de fond, ca fiind legală și temeinică, potrivit rolii.ro: ”Condamnatul are antecedente penale și execută pedeapsa în regim semideschis, iar din analiza Comisiei rezultă că a executat de la data de 24.04.2015 până la data de 23.08.2018 un număr de 1218 zile, i se consideră ca executate ca urmare a muncii prestate 0 zile, a executat arest preventiv 0 zile și 234 zile confor m Legii nr.169/2017, executând în total 1452 zile.

Din cuprinsul procesului-verbal al Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului, cât și din caracterizarea depusă la dosar rezultă că deținutul are antecedente penale, se află la a doua analiză în comisia de liberare condiționată, nu a achitat cheltuielile judiciare, nu a făcut dovada imposibilității plății și a bunei credințe, iar pe perioada executării pedepsei s-a implicat modest în activități educative.

În prezent i s-a stabilit să execute pedeapsa în regim semideschis, iar Comisia din Penitenciar în unanimitate a propus amânarea cu 2 luni a condamnatului, având în vedere că nu a achitat obligațiile civile”, au precizat judecătorii Tribunalului Constanța. Astfel, cererea i-a fost respinsă și în contestație.

Scandalul din Valu lui Traian vine din urmă: a început judecata

Între timp, pe 17.04.2018, a fost trimis în judecată, alături de mai mulți indivizi, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Următorul termen a fost stabilit la data de 12.12.2018. Amintim că mai mulţi indivizi s-au luat la bătaie într-un bar din Valu lui Traian, distrugând mese, scaune şi obiecte de decor. Din câte se pare, răfuiala a avut loc între două „tabere”, una din Valu lui Traian şi cealaltă din Ovidiu.

Pe lângă pumni, un bărbat a fost atacat cu un ciob, suferind tăieturi. A refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Mai exact, lucrătorii postului de poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi, în noaptea de 7 spre 8.03.2015, ora 2.38, prin 112, cu privire la faptul că, în barul Arts Club din Valu lui Traian are loc un scandal.

La faţa locului, poliţiştii au găsit personalul localului, iar în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că între Pascu Nicolae, Lupu Lucian, Panţu Năsturaş, Dincă Cătălin, Niculae Fred, toţi din localitatea Valu lui Traian pe de o parte şi Manolache Ionuţ din localitatea Culmea, oraşul Ovidiu de cealaltă parte, a avut loc un conflict spontan, conflict provocat de Manolache Ionuţ pe fondul consumului de alcool. Cercetările s-au încheiat, iar anul acesta a fost trimis în judecată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine v ati uita ca nu tiganii sunt asociati cu puterea ci sugatoare de sclavi stil Mihaela Radulescu si sotul...si cati alde soti sunt?pai aia care i au spart mail ul lu Kovesi...apoi si aia de sunt consilieri...la mustacios apoi si ala de fura cu mazare si constriau tot tigani erau nu?ai naibii tigani s au infiltrat...
0
0
Poti sa sugi taragotul fara sa te apleci sa imi ei flocii din cur in gura...
0
0
cand faci rele trebuie sa stai ani multi la penitenciar
3
0
tigani borati
2
1
In 2015 a fost scandalul si trimiterea in judecata este in 2018, vai de capul lor de incompetenti.
3
0
Moarte tiganilor
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218