REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un inspector şi doi profesori, trimişi în judecată în dosarul „mită la bac”

Un inspector şi doi profesori, trimişi în judecată în dosarul „mită la bac”

Replica API 4 noiembrie 2014 | 01:44 129

Percheziţii şi la Constanţa

Percheziţii şi la Constanţa

Doi profesori şi un inspector şcolar au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA, cazul având legătură şi cu percheziţiile de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa din data de 8 octombrie anul curent.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Manuela Mirela Diaconescu, inspector la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, membru în Comisia judeţeană de organizare a examenului de bacalaureat Brăila, la data faptelor, în stare de arest la domiciliu, în sarcina căreia s-au reţinut două infracţiuni de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită, Daniela Haret şi Valentin Florin Damian, profesori corectori la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2014, la disciplina matematică, la data faptelor, sub control judiciar, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. În rechizitoriul întocmit de procurori s-a stabilit că, la data de 28 august 2014, inculpaţii Haret Daniela şi Damian Valentin Florin, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector şcolar la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, au solicitat şi au primit, de la inculpatul Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărţit-o. Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât, la teza scrisă susţinută la disciplina matematică, inculpatul Văsii Iulian, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merite şi implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat. În cursul urmăririi penale, inculpatul Văsii Iulian a încheiat cu procurorii D.N.A. un acord de recunoaştere a vinovăţiei care a fost înaintat instanţei competente. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. Reamintim că pe 8 octombrie au avut loc percheziţii şi la ISJ Constanţa, dar doar pentru ridicarea unor documente.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614